torsdag 22 september 2011

Lily Dahls förtrollning

Siri Hustvedts andra bok!

Handling: Lily Dahl bor ensam kvar i småstaden Webster i Minnesota sedan hennes pensionerade föräldrar har flyttat till Florida. 19-åriga Lily har skådespelardrömmar, men försörjer sig som servitris på Ideal Cafe.
Rakt över gatan från huset där Lily bor ligger Stuart Hotel där sedan en tid New York-konstnären Edward Shapiro flyttat in. Han håller på med en serie porträtt av olika särlingar i Webster. Lily iakttar honom varje dag och en kväll klär hon av sig naken framför fönstret när hon ser Shapiro över gatan...

Den här boken påminner mycket om Siri Hustvedts första bok men Lily blir inte riktigt lika förvirrad som huvudpersonen i första boken. Vi får träffa på ett antal udda personer som utgör både trygghet och oro för Lily. Här finns också kopplingar till både konst och skådespeleri. Det finns mycket som är lovande men det blir ändå inte alls lika bra som Vad jag älskade som är min favorit. Lily Dahls förtrollning är enklare och inte lika genomarbetad men jag föredrar ändå den här framför Ögonbindeln som är Siri Hustvedts debut.

Nu ser jag fram emot att läsa Sommaren utan män som precis kommit ut på svenska. Den måste bara införskaffas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar