onsdag 30 december 2020

Jul på menyn av Debbie Johnson

Den andra boken i serien om Café Havsbris!

Handling: Välkommen tillbaka till Café Havsbris där man alltid kan hitta tröst och nybakat!

När Zoes bästa vän Kate dör i bröstcancer vänds hela hennes värld upp och ner. Från att ha varit Kates snurriga granne som knappt kan hålla en blomma vid liv, har hon nu plötsligt ansvar för väninnans sextonåriga dotter Martha.

Tillsammans flyttar de till byn Budbury, vid Devons vackra kust. Kanske kan havsbrisen och lugnet hjälpa dem läka efter den stora tragedin? Och som tur finns Café Havsbris det lilla fiket på klipporna där brustna hjärtan och vilsna själar kan samsas om bakverken och utsikten. Och flytten ser ut att göra Zoe och Martha gott. Fram till dagen då Marthas mystiska pappa dyker upp i Budbury och ställer allt på ända igen.

Jag har uppenbarligen haft ett större behov än vanligt av jul-feelgood och har nu läst tre stycken. Annars har det max varit en per år. 

Den första boken i den här serien heter Kärlek på menyn och personerna i den får vi återse när Zoe och Martha flyttar in i stugbyn. Zoe som förlorat sin bästa vän och Martha sin mamma. Och det är de olika karaktärerna på orten som gör serien för min del. Flera av dem är riktigt sköna. Men det var nog mer fokus på dem i första boken eftersom det var där vi fick lära känna dem. 

Annars har den här boken en del svärta precis som förra men än en gång blir jag inte så berörd som jag skulle önska - men visst känner jag i hjärtat för Zoe i synnerhet. Själva kärleksdelen känns lite som en harlequinbok där mannen på många sätt är en perfekt snygg karl som av obegripliga skäl fortfarande inte har gängat sig. Ja, förutom att han bott på vischan i Australien förstås.

Men som sagt så är serien i sig mysig med caféet som samlingspunkt och de olika personligheterna. Så det är inte omöjligt att jag på sikt tar mig an nästa bok i serien när jag vill ha något lättläst och mysigt. I synnerhet som den ska handla om en av kvinnorna som redan bor där. 

Betyg 3 i kategorin feelgood.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar