tisdag 7 juni 2011

Vickis Vintagebutik av Isabel Wolff

En riktig myspysbok som liknar En liten hattaffär på hörnet.

Handling: Vicki Swift är 34 år och har just förverkligat sitt livs dröm: att öppna en second hand-butik med inriktning på vintagemode. Hon har ett passionerat intresse för vackra designerplagg, men det som får henne att ta steget är bästa väninnans plötsliga död - en händelse som rubbar hela Vickis tillvaro. Hon kastar sig in i sitt nya arbete, stänger ute både sorg och uppvaktande män, och gläds åt att återställa kläderna till deras forna glans och sälja dem vidare till nya ägare, nya liv.


I butiken får Vicki ta del av kundernas levnadsöden och klädernas historia. En dag blir hon uppsökt av Therese Bell, en äldre fransyska som vill sälja hela sin samling av gamla fina kläder, förutom ett alldeles speciellt plagg. När Therese berättar historien om den lilla ljusblå flickkappan från andra världskrigets Frankrike, blir Vicki starkt berörd. De båda kvinnorna visar sig ha mycket gemensamt. Framför allt har de svikit en väninna på värsta tänkbara sätt. Hemligheter ur det förflutna väcks till liv genom deras möte och Vicki står plötsligt inför flera avgörande beslut.

Om man vill läsa något lätt, mysigt, lite ledsamt, romantiskt och med en historisk anda så är den här boken ett utmärkt val. Den här tillsammans med En liten hattaffär på hörnet kommer nu tillhöra några av mina favoriter i just den här genren.
 
Sen är det väldigt tacksamt att lägga handlingen i en butik eftersom det rör sig så många olika människor där och vi får förmånen att följa några av dem lite extra.

7 kommentarer:

 1. Den finns på min "Att läsa"-lista!

  SvaraRadera
 2. Ja, den är mysig!!! men man blir farligt sugen på att köpa vintagekläder!!!

  SvaraRadera
 3. Grr, jag är inte alls vän med Blogger just nu. Ibland kan jag vare sig kommentera eller blogga.

  Boksnoken: Jag kan bara rekommendera den här! I synnerhet när man vill läsa något mysigt men som ändå har lite allvar över sig.

  ...med näsan i en bok...: Det är alltid trevligt att få komma med tips.

  Boktokig: Precis. Eller sadla om och fixa en egen butik där man säljer något mysigt.

  SvaraRadera
 4. det här är en bok som jag gärna rekomenderar andra att läsa verkligen mysig och spännande.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Jag kan bara hålla med.

  SvaraRadera