tisdag 25 december 2012

Sonjas hemlighet av Åsa Hellberg

Inte lika bra som den första boken... men dock snabbläst.

Handling: När ekonomen Julie lämnar London för Paris drömmer hon om ljuv romantik, god mat och om att komma bort från sin kontrollerande mamma. Vid 37 tycker Julie att det är på tiden.

Hennes mamma Edith tycker däremot att det är alldeles förfärligt när hennes dotter ger sig av till Frankrike. Tänk om Julie träffar en fransman, det är mer än Edith klarar av att tänka på.

Men är det den verkliga anledningen till Ediths protester? Vilka hemligheter gömmer sig egentligen bakom hennes perfekta yta och varför vägrar hon att prata om sina egna ungdomsår i Paris?

Mystiken tätnar när journalisten Kicki och fotografen Fredrik hittar kvarglömda fotografier i Julies lägenhet. Fotografier på Sonja tillsammans med Frankrikes president!

Sonjas tre bästa vänner Rebecka, Maggan och Susanne förstår ingenting. Men Sonja har haft ännu en hemlighet som hon inte delat med sig av till sina väninnor.

Och den har visar sig vara den största av dem alla.


Första boken: Sonjas sista vilja var spännande och handlar lite om det som de flesta drömmer om - att slippa oroa sig för pengar och få nya spännande liv.

I andra boken får vi fortsätta att följa kvinnorna och här kommer livet ikapp åtminstone en av dem. Att bli rik betyder inte att man är skyddad mot allt ont. Dessutom träder lite fler personer in i handlingen som på olika sätt har kopplingar till Sonja och/eller hennes vänner.

Men det blir lite väl många hemligheter där vissa är mer avancerade än andra. Tempot är för snabbt och texten lite väl övertydlig och man listar snart ut hur sakerna ligger till.

Gillade man den första boken gillar man säkert den här också men var beredd på att den inte håller samma klass som den första.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar