måndag 1 maj 2017

Inland av Arne Dahl

En mycket spännande fortsättning!

Handling: När den forne detektiven Sam Berger slår upp ögonen har han ingen aning om var han befinner sig. Allt är vitt, en värld utan tecken. Men så står Molly Blom vid hans sida, och han inser att de två är på flykt undan en rättvisa som slutat vara rättvis.

I den hisnande uppföljaren till succén Utmarker får Sam och Molly ett oväntat uppdrag som rör ett obehagligt fall från det förflutna. Mördaren är sedan länge dömd och fängslad, men är han verkligen skyldig?


Första boken Utmarker slutade väldigt spännande och abrupt. Den här verkar ta vid några veckor efter att den första boken slutat.

Arne Dahl har inga enkla handlingar i sina böcker. I de här serien finns det en röd tråd som startar i första boken. Den gror i bakgrunden av den här men samtidigt blir Sam och Molly engagerade i ett annat fall genom Deer. Ett fall som för Sam och Deer tillbaka åtta år tidigare då de var nya partners.

Egentligen kommer jag väl inte karaktärerna jättenära. Jag känner mig kanske närmast Deer av naturliga skäl. Sam har inte lyckats något vidare med sitt familjeliv samtidigt som han vill vara en bra polis av skäl som kommer fram i första boken. Molly är däremot svårare eftersom vi inte får komma henne nära. Frågan är hur det blir framöver...

Jag lär i alla fall fortsätta med den här serien.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar ju verkligen Arne Dahl, ändå har första delen förblivit oläst och jag tror att andra delen snart flyttar hem till mig också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blir inte det minsta förvånad om det blir så :).

      Radera