måndag 22 februari 2021

The American Agent av Jacqueline Winspear

Den femtonde boken i serien om Maisie Dobbs!

En amerikansk korrespondent blir mördad under hösten 1940 och Maisie Dobbs blir tillfrågad av MacFarlane om att stötta i utredningen. Mordet har tystats ner och man vill att undersökningen görs diskret. Till sin hjälp har hon även en amerikansk agent. En inte helt okänd person för Maisie.

Tyskarna bombar samtidigt London och Maisie stöttar även genom att köra ambulans vissa nätter tillsammans med sin allra bästa vän. Parallellt kämpar hon för att få adoptera Anna, flickan som kom till dem som evakuerad i Kent.

Det här är en av mina absoluta favoritserier vilket är tydligt eftersom jag läser den på engelska. Tyvärr finns bara de tre första delarna översatta till svenska. Dessutom är den här boken den sista som är utgiven för stunden. Dock kommer den sextonde boken i serien - The Consequences Of Fear ut i mars i år vilket känns bra.

Den här boken hör också till en av de bättre i serien enligt mig. Kanske för att även den här, precis som den förra, blir som en klassisk pusseldeckare trots kriget som härjar. Och det är samtidigt väldigt fascinerade miljöbeskrivningar av både platser och kriget vilket gör att det verkligen känns äkta. Vi får dessutom även träffa på de flesta som Maisie brukar ha runt sig vilket jag trivs med.

Så en bok som jag sträckläser under en helg trots att den är på engelska kan bara få betyget 5.

2 kommentarer:

  1. Hoppsan, du ligger flera böcker framför mig ;) Låter ju väldigt lovande med fullpott i betyg. Jag kommer till den här så småningom, brukar bli en om året.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. De senaste fem har lästs under ganska exakt de senaste fem åren men med lite varierande avstånd. Men jag vill minnas att jag legat några böcker före dig hela tiden. Och nu är jag ju tyvärr ikapp. Sen tog jag och läste om de tre första nyligen som är på svenska. Det är väl det jag får göra om abstinensen blir för stor.

      Radera