onsdag 8 september 2021

Er tredje man av Denise Rudberg

Tredje delen i serien om Kontrahenterna!

Handling: Elisabeth, Signe och Iris påverkas alla av krigets nya spelplan. Det är sommaren 1941 och den svenska neutraliteten sätts i gungning när en tysk konvoj sänks utanför Ölands kust.

Genom ett annorlunda äktenskap hoppas Elisabeth vinna självständighet. Dock sätts friheten på prov efter att hon handplockas till en delikat befattning med den egna integriteten som insats. Signe utvecklar sin relation med professor Nils Svartström samtidigt som hon lägger stort fokus på sin möjlighet till utbildning. För Iris är krigets ytterligheter en realitet och spänningarna mellan hennes personliga kopplingar till både nazister och judar gör hennes tillvaro osäker.

På Karlaplan 4 pågår arbetet för fullt och klisterprinsessorna tampas med både kodknäckning och privata angelägenheter i takt med att kriget kryper allt närmare Sveriges gränser.

Jag insåg att jag kände en viss mättnad när jag läste de tre första direkt efter varandra. Plus att det var i samband med att jobbet började efter semestern. Så det tog lite längre tid att läsa den här.

Det är en hög mysfaktor även i den här boken. Det känns som att jag kommer allt närmare de tre kvinnorna. Och jag känner fortfarande mest med Signe som är minst världsvan. Elisabeth har jag svårt att känna igen mig i alls om jag ska vara ärlig. Mycket för att det är så mycket middagar och fester. Däremot känner jag med henne, i synnerhet i den här boken. Och den lämnar en del frågetecken gällande henne. 

Iris fick vara med lite mer här och jobbet blev en lite extra spänning här när hon fick ett extra uppdrag med några av de andra kvinnorna. 

Det är som sagt en trevlig serie och den väver in en hel del händelser som skedde under krigsåren. Jag ser fram emot att fortsätta att läsa serien.

Betyg: 4-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar