torsdag 23 september 2021

Så länge hjärtat kan slå av Brigitta Gunnarson

När livet inte blivit vad man tänkt sig!

Handling: Vid femtionio års ålder kan Bodil Olsson bittert konstatera att inte mycket har blivit som hon en gång drömde att det skulle bli.
Hon är besviken. På livet i allmänhet och på sin man Klas i synnerhet. Han som nyss ätit lunch med chefen, blivit högtidligt avtackad och nu gått i pension. Bodil kan redan se framför sig hur det kommer att bli, med honom sittande i mysbyxor framför teven hela dagarna.
Men i stället tillkännager Klas abrupt att han fått nog och tänker flytta. Dottern Petra visar inget medlidande. Hon tycker det är bra att föräldrarna delar på sig, och snart börjar hon rapportera om allt nytt och roligt som pappan hittar på. För att hitta en väg framåt blir Bodil tvungen att sluta se sig som ett offer och börja ta nya steg.

Den här boken blev jag sugen på direkt när jag såg den. Och inte blev det sämre av att läsa ett positivt inlägg om den heller. 

Bodil sitter i kassan i en livsmedelsbutik och är rejält bitter över hur henne liv blev. Något som hennes man allt för ofta behöver lyssna på. När han går in pension så överraskar han Bodil med att lämna henne och istället börja leva livet till Bodils förfäran! Dottern som alltid föredragit sin pappa tycker bara att han gör helt rätt.

Bodil är verkligen ingen rolig person att umgås med och jag tycker att det blir en trovärdig beskrivning av en kvinna som fastnat någonstans där hon inte vill vara. Och istället för att lösa det så får alla veta hur synd det är om henne. Chocken hon får när hennes man lämnar henne skapar dock en spricka och med hjälp av lite olika människor omkring henne inser hon att livet kanske inte är så bedrövligt ändå. Fast det är verkligen inte en rak resa dit.

Det här är verkligen en lättläst och engagerande bok som tyvärr tar slut alldeles för fort. 

Betyg 4 av 5!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar