fredag 26 juli 2024

Upprättelsen av Yrsa Sigurðardóttir

Den tredje delen i serien om Freyja & Huldar!

Handling: En tonårsflicka misshandlas till döds - efter att hon tvingats be om förlåtelse i sociala medier. När nästa tonåring försvinner inser polisen att detta är ett fall utöver det vanliga.

Polisen Huldar är fortfarande utfryst av sina chefer och kollegor och får till en början inte ta del av utredningen. Av en slump dras han in och när man ska förhöra vännerna till den döda flickan ber han återigen barnpsykologen Freyja om hjälp. Det visar sig snart att offret, Stella, var allt annat än en ängel. Men vem hatade henne tillräckligt mycket för att ta hennes liv?

När ytterligare en tonåring försvinner och nya inlägg dyker upp i sociala medier börjar alltmer peka mot att motivet handlar om mobbning.

Uppläsare: Gunilla Leining

Det här är en isländsk deckarserie som jag tycker om. Vi följer Huldar som jobbar som polis och som inte har det jättelätt på jobbet just nu. Men han kämpar på ändå och gör sitt bästa. Och när brottet den här gången är relaterad till ungdomar ser han till att än en gång få med sig barnpsykologen Freyja i undersökningen. Med mobbing som ett möjligt alternativ till morden så blir det även en del tankar bakåt i tiden för en av dem. 

Det blir lite brutala delar i boken men majoriteten handlar om utredningen med förhör och sen relationer mellan rätt många olika människor. Både bland offren och bland Huldar och Freyja. Sen kan jag känna att både Huldar och Freyja har en hel del att jobba på var för sig. Fortfarande.

I dagsläget finns det fem delar av den här serien och jag kommer fortsätta med den. Inte minst för att den utspelar sig på Island.

Betyget blir 4 av 5!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar