tisdag 13 juli 2010

Middag med mr latte - för den som älskar mat

Middag med mr latte är skriven av Amanda Hesser som är utbildad kock men som sen har jobbat som matskribent och författare.

Handling: "Matskribenten Amanda lever ett liv där det mesta handlar om mat. Hon rör sig hemvant mellan New Yorks finkrogar och privata middagar med vänner, gör en resa till Rom med italienskt hemlagat på menyn, samt ett besök till den bästa tapasbaren i Barcelona. När hon träffar mr Latte är det mycket som måste stämma 1; han måste dela hennes kärlek till mat, älska att gå på restaurang, gilla sushi såväl som inälvsmat och absolut kunna öppna en flaska champagne.

Det här är något så ovanligt som en mat- och kärlekshistoria som skickligt vävts samman till en rolig och inspirerande kokbok med över 100 recept: lätta sallader, mat att ta med sig när man flyger, franska grytor, amerikansk husmanskost, läckra desserter och mycket mer. "

Den här boken beskrivs som en chic-lit vilket för mig känns lite konstigt eftersom den inte är skönlitterär utan självupplevd. Den bygger på krönikor hon skrev för New York Times när hon träffade sin man och deras väg mot bröllopet. Den blir i och för sig rätt ytligt då den på 336 sidor dessutom innehåller över hundra recept.

Den här boken ska man läsa om man älskar att laga mat, älskar att äta mat eller bara vill få matinspiration på något sätt. Man ska inte läsa den om man har höga krav på språket eller att det ska vara något storverk förutom matdelen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar