måndag 9 februari 2015

Solviken av Annika Estassy

Lättläst!

Handling: Mitt i reklamhögen på Marie Lindsjös hallmatta i Solna ligger ett vadderat kuvert och väntar. Samtidigt sitter Niklas och Gabriel över varsin fredagsöl och reflekterar över livet, såsom det blev.
Inte långt därifrån, i en ljus och fräsch lägenhet i Stockholms innerstad, försöker Ylva stå ut med att det blivit vår och att Niklas inte bor med henne och dottern längre.
När Marie öppnar det vadderade kuvertet upptäcker hon att ödet, eller om det är faster Greta, har pekat ut en riktning åt henne; Solviken, ett färgglatt renoveringsobjekt i Roslagens skärgård. Marie, som känner hur fyrtioårskrisen närmar sig med raska steg, vet att hon inte har någonting att förlora, och kastar sig ut i det okända.
Det blir en omtumlande yttre och inre resa, inte bara för henne utan även för Niklas, Ylva och Gabriel som hon råkar på vägen och vars öden sammanflätas med hennes


Om man vill läsa en lättläst bok med ett rätt förutsägbart slut så är den här perfekt. I synnerhet om man vill ha lite kärlek och tillhörande strul.  Jag kan väl inte säga att jag helt förstod mig på Maries alla handlingar och förundrades lite över hennes impulsivitet och kanske inte alltid så smarta beslut. Men jag känner å andra sidan flera som skulle kunna agera på liknade sätt så boken är fortfarande trovärdig.

Jag såg att det finns en fortsättning ute nu. Trots att jag tyckte att den här var ok så är jag inte tillräckligt lockad för att köpa nästa bok som fokuserar på Gabriel.

2 kommentarer:

  1. jag läste hennes förra med stort välbehag - kände så väl igen mig i den här medelålders frustrationen över att vara fast i livet om du förstår vad jag menar så jag förväntar mig mycket av denna bok/ Yvonne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas att du fortsätter att gilla serien.

      Radera