fredag 7 augusti 2015

En liten värld av Åsa Hellberg

En väldigt träffande titel...

Handling: Har man ingen reskamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I smyg förföljer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner komma till både Västerås och London innan den riktigt stora resan står för dörren.

Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon i ett vägskäl och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Ska hon sälja sitt framgångsrika företag, ska hon flytta utomlands, ska hon någonsin våga öppna sitt hjärta för en man igen?

Carina, Isabellas färgsprakande väninna, bor i England och blev nyligen lämnad av sin man för en yngre talang. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella in i ett nytt projekt: de ska bo och arbeta tillsammans på den engelska landsbygden.

Slumpen, eller om det kanske är ödet, för samman Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron, men det är betydligt svårare att förändra sig själv och sitt liv än de trodde.


Det här är en klassisk feel-good-roman. Det är kärleksbekymmer med gamla kärlekar, nya kärlekar, extremt mycket sammanträffanden och lite spänning. Det är en hel del rikemansliv vilket gör det väldigt lätt för huvudpersonerna att flytta sig mellan ett antal länder och inte behöva anpassa sig efter vanliga arbeten. Det är inga tonåringar som är huvudpersoner så boken passar bra för oss som inte är purunga längre (fast en ung person kan säkert ha en bra behållning av den också).

En liten värld slår inte Åsa Hellbergs bok Sonjas sista vilja som jag tyckte mycket om. Här fick jag svårt för Carinas sätt (hon blev lite för hysteriskt för mig som är väldigt lugn av mig) och alla sammanträffanden som var lite för många. Men just det kan säkert tilltala många.

Om man vill ha en lättläst feel-good-roman med lite äldre människor som rör sig i den rikare delen av världen så kan den här passa bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar