måndag 17 augusti 2015

Stum rädsla av Nevada Barr

En ny serie på svenska och här med en nationalpark i Colorado som miljö!

Handling: I den dramatiska naturen i Rocky Mountain nationalpark har tre flickor försvunnit. Efter flera veckor dyker två av dem upp med minnesförlust och svårt medtagna. Rangern Anna Pigeon kämpar för att ta reda på vad som har hänt och för att hitta den tredje flickan. Allt medan den krypande känslan av fara bara ökar. 


Hoodoo förlag är ett nytt förlag som börjar med att ge ut serien om Anna Pigeon. Något som kan vara bra att veta är att det här egentligen är den trettonde boken i serien om Anna Pigeon även om det på Bokus sida står del ett. Men när jag tittar på boken Pumaspår står det även del ett där och det är den riktiga del ett!

Nu upplevde jag inga problem med att det inte var första delen och jag hade antagligen inte förstått det om jag inte googlat på boken medan jag läste den. Förlaget motiverar det med att de ville ge ut en av de mest spännande i serien som start och ja, den var verkligen spännande.

Nevada Barr har med varje bok om Anna Pigeon beskrivit en ny nationalpark i USA. Anna Pigeon är i Stum rädsla runt 50 år och en uppfriskande bekantskap. Hon är visserligen nygift men inte samboende med sin man på grund av deras arbeten.

Under drygt halva boken tyckte jag den var riktigt bra. Sen blev det lite för mycket av allt för mig. Men det blev inte så mycket att jag inte slutade läsa den utan den rullade på. Men jag blev glad när jag såg att förlaget själv beskriver den som en av de mest spännande för då kanske jag gillar de andra lite mer. Jag tilltalas ju av tanken att få läsa om olika nationalparker och med utförliga miljöbeskrivningar inklusive att få följa arbetet i parkerna.

Så jag är inte jättebesviken över att jag inte började med den första boken men jag kommer definitivt att börja från början med nästa bok och se vad jag tycker om den.

2 kommentarer:

  1. Det låter ju spännande, får nog ta och kolla upp den här serien :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska som sagt börja från början mycket för att jag gillar både Anna Pigeon och miljön.

      Radera