tisdag 11 augusti 2015

Systrarna Tides sista sommar av Hannah Richell

Ett familjedrama som verkligen berör!

Handling: Dora bor i en fallfärdig industrilokal med sin konstnärssambo. Hon gör sitt bästa för att leva ett lyckligt liv, men när hon upptäcker att hon är gravid kan hon inte värja sig från de gamla minnena. Den mörka hemlighet som ledde till att familjen splittrades för tio år sedan vägrar lämna hennes tankar. Hon återvänder till Clifftops, huset högt uppe på en klippa utefter Dorsets dramatiska kust, för att bringa klarhet i vad som hände. Ingenting i huset har ändrats sedan hon lämnade det och hon kan fortfarande höra ekot av den fruktansvärda sommardagen när livet slogs i spillror.

När Dora börjar söka efter sanningen inser hon att hennes syster Cassie kan vara nyckeln till gåtan. Kan hon bara få Cassie att öppna sig och avslöja den hemlighet som hon svurit skulle följa henne i graven, kan hon vara ett steg närmare lösningen.
Men kan så fruktansvärda svek förlåtas? Och även om det går att förlåta, kan man någonsin lära sig att älska igen?


Jag har försökt hålla igen på bokinköp nu ett litet tag och istället beta av några i hyllan. Men när Adlibris gav mig ett presentkort på 50 kr och sonen behövde lite böcker så slank det även med två böcker till mig varav det här var den ena som jag hört mycket gott om. Dessutom kändes den som ett bra avslut på semestern.

Huvudpersonen är Dora men stort fokus ligger även på hennes storasyster Cassie och deras mamma Helen. Genom återblickar och genom de tre kvinnorna berättas det om vad som hände den där hemska dagen och skulden som ligger över dem alla inklusive pappa Richard.

När Dora själv blir gravid inser hon att hon måste göra något om hon själv ska våga bli mamma. Hon lever med en ständig skuld och ovisshet och försöker nu verkligen reda ut vad som hände. Boken hoppar mellan nutid och dåtid och det är alltid tydligt vem som är rösten och när.

Jag tycker att jag får lära känna personerna bra och också se hur de formas sakta av olika saker. Storasyster Cassie som är lite mer egensinnig. Dora som är en glad och trogen lillasyster och mamma Helen som får försaka en hel del för sin familjs skull. Jag kan förstå dem alla (nästan alltid) och det gör att boken berör mig.

Systrarna Tides sista sommar är en bok som passar mig utmärkt och jag kommer definitivt att läsa mer av Hannah Richell.

2 kommentarer:

  1. Verkar vara en spännande bok. Måste läsa! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tyckte den var mycket läsvärd!

      Radera