torsdag 25 januari 2018

Kommande böcker i februari 2018

Det här var verkligen en skral månad. Som många skriver så beror det nog på bokrean och att många väntar in den.

Men här kommer det som kan vara lite intressant för mig:

Offrens offer av Bo Svernström
Albert Bonniers förlag

När en bonde utanför Rimbo en tidig morgon går ut i sin lada finner han en naken man brutalt torterad och uppspikad på ladans vägg. På plats gör polisens tekniker en makaber upptäckt: mannen lever. Poliskommissarie Carl Edson sätts på fallet samtidigt som kvällstidningsreportern Alexandra Bengtsson blir den första att skriva om det i media. Mannen visar sig vara kriminell och har många fiender. När fler brutala, till synes slumpmässiga mord bland kriminella begås, försöker polisen hitta ett mönster. Men det som tycks vara en trivial uppgörelse i den kriminella världen utvecklar sig till något helt annat. Carl Edson och Alexandra Bengtsson blir allt mer indragna i handlingens mitt - där inget längre är vad det inledningsvis tycktes vara.


_________________________________________________________

Den här boken verkar vara ett intressant familjedrama. Jag kan också se att författarens böcker verkar få bra betyg på Goodreads.

En modern familj av Helga Flatland
Bokförlaget Polaris

Efter fyrtio års äktenskap bestämmer sig Torill och Sverre för att skiljas. De är sjuttio år, nyblivna pensionärer och känner sig klara med familjeprojektet.

Det gör inte deras tre vuxna barn: Liv, Ellen och Håkon. För dem är familjen på olika men högst påtagliga sätt ett centrum, själva grunden för deras värderingar, val och ambitioner. Ett födelsedagsfirande med hela familjen på semester i Italien blir starten på uppbrottet, och rutiner och rollfördelningar löses upp. När föräldrarna så går skilda vägar rycks marken undan för var och en av syskonen. Och balansen dem emellan förändras.

Genom de tre syskonens olika ögon berättas en historia om tillhörighet, uppbrott och konsekvenser. Vad är egentligen en familj?
_________________________________________________________

Även denna bok lockar mig lite och betyget på Goodread indikerar också att många gillat den - av de som läst den.

I ett rosa skimmer av Brianna Wolfson
HarperCollins Nordic

Willows mamma, Rosie, är inte som andra mammor. Hon har kläder i regnbågens alla nyanser, ordnar storslagna middagar mitt i natten och skickar Willow till skolan täckt av färg. Rex, däremot, är den sortens pappa som hjälper till med läxorna, har regler om allt och aldrig skulle drömma om att hoppa i vattenpölar. Nu, när föräldrarna inte bor ihop längre, inser Willow att hennes mamma behöver henne mer än någonsin. Men Rosies rosaskimrande bild av världen kan kännas överväldigande - det är som om hennes värld snurrar allt snabbare, och att hon snart kommer flyga iväg och försvinna. Och vad skulle hända med Willow då?


5 kommentarer:

 1. Se där, du hittade inte heller så många :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, verkligen inte! Men det känns rätt skönt. :)

   Radera
 2. Bara bra att det inte kommer så många nya bra böcker, jag har redan så många olästa i min hylla...

  SvaraRadera