torsdag 15 november 2018

20 snabba om hösten

Enligt O har gjort en enkät nu i höst. Eftersom läsningen går trögt passar det utmärkt att hoppa på den här.

Vad väljer du? Tänk snabbt!

höst eller vår? Egentligen tycker jag hösten kan vara rätt mysig med alla vackra färger och att få kura i soffan med gott samvete. Men när våren kommer så kan jag verkligen känna en speciell glädje när en stor del av naturen börjar leva igen. Och att ljuset kommer allt mer.

snö eller regn? Få saker slår en vacker vit vinterdag med klarblå himmel. Halkan när jag ska köra klarar jag mig däremot gärna utan.

glögg eller varm choklad? Här velade jag faktiskt trots att jag skulle tänka snabbt. Jag dricker båda ungefär lika sällan. Jag längtar däremot sällan efter glögg. Men en kopp varm choklad får mig att tänka vackra barndomstankar.

pepparkakor eller lussekatter? Båda är goda men lussekatter lockar nog aningen mer. Men om det handlar om Skånska pepparkakor kanske jag ångrar mig.

tv-serie eller film? Här velar jag igen. En riktigt bra film är svårslagen. Tyvärr finns det så få så därför får tv-serien vinna som jag ser mest av.

teater eller musikal? Jag minns inte när jag senast var på en teater. Men musikal har jag i alla fall gått på när jag var yngre.

deckare eller feelgood? Här behöver jag inte tveka eftersom jag läser betydligt fler deckare än feelgood.

pocket eller inbunden? Jag läser ju mest pocket. Inbundna börjar bli allt skönare med lite större text men de är fortfarande klumpiga att hålla i.

e-bok eller ljudbok? Ljudbok definitivt. E-boken konkurrerar mot alla mina hyllvärmare. Men jag har köpt en Storytel Reader nu i höst så jag hoppas att jag kommer att tycka om den och börja läsa mer e-böcker också.

bokmärke eller hundöra? Bokmärke såklart. Men någon enstaka gång kan jag göra ett hundöra om jag inte har ett bokmärke i sikte.

en i taget eller slalomläsning? Eftersom jag alltid har både en ljudbok och en bok som jag läser samtidigt så blir det automatiskt slalomläsning. Däremot försöker jag se till att de inte är av samma genre.

bibliotek eller bokaffär? Även om mest köper mina böcker och nyttjar biblioteket lite väl lite är jag ändå tacksam över att det finns. Att så många böcker finns där helt gratis för utlåning!

bokblogg eller booktuber? Bokblogg alla gånger. Jag har försökt lyssna på booktuber men det går för långsamt och är för pratigt.

instagram eller facebook? Jag gillar egentligen båda. Men för bokbloggen har jag bara Instagram. Däremot gillar jag Facebooks grupper.

På spåret eller Så mycket bättre? Inget givet val eftersom jag/vi inte följer något av dessa. Men måste jag välja så har jag nog sett lite mer av Så mycket bättre de senaste åren.

Lady Gaga eller Barbra Streisand? Det är något speciellt med Barbra Streisand.

Ingemar Bergman eller Vilhelm Moberg? Här väljer jag Vilhelm Moberg på känsla utan att ha en aning.

hyacint eller amaryllis? Hyacint alla gånger. Den luktar underbart.

adventsstjärna eller adventsljusstake? Alltid en blandning.

julböcker eller julmusik? Blir det bara en av dem så blir det lite julmusik. Med betoning på lite.

4 kommentarer:

 1. Just halkan klarar jag mig utan helt och hållet, speciellt när jag går. Slask och sedan frost så att det blir isigt och knöligt överallt är en västkustsk specialitet som jag verkligen avskyr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara ordet slask får mig att frysa om fötterna och känna vätan. Hua!

   Radera
 2. Jag har så otroligt svårt att förstå att någon kan tycka att hyacint luktar gott 👃 Gillar inte syrén eller liljekonvalj heller. Och då menar jag lukten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad udda! Jag är generellt känslig mot dofter. Men just dessa tre gillar jag verkligen. Liljor av olika slag däremot avskyr jag (luktmässigt).

   Radera