söndag 9 februari 2020

Ett hemligt liv av Set Mattsson

Den femte boken om Douglas Palm!

Handling: Det är maj år 1955 och en militär anmäls saknad. Den försvunne mannen har stor kännedom om det svenska luftvärnet och säkerhetstjänsten fruktar därför att han kan vara inblandad i en spionaffär. Några dagar senare sker ett mord som visar sig ha kopplingar till militären.

När ytterligare en kropp hittas börjar Douglas Palm vid Malmöpolisen misstänka att det är samma gärningsman som ligger bakom de två morden. Under en het sommar leder jakten på mördaren in honom i återvändsgränder och motivet till brotten är svårt att tyda. Vad har de båda offren gemensamt som Palm och hans män missar?


Uppläsare: Björn Wahlberg

Jag tycker om den här deckarserien som är rätt långsamt berättad. Huvudpersonen är Douglas Palm och det känns faktiskt som han förändras lite genom åren. Och egentligen på ett rätt trovärdigt sätt även om alla egenskaper inte är så smickrande. Han är en betydligt bättre polis än vad han är på att sköta relationerna med nära och kära. Hans hustru Anna bor hemma hos sin far som är svårt sjuk och det får honom att fundera en hel del över deras relation.


Själva kriminalhistorien har ett tydligt tema och visar på dåtidens tankar och lagar. Det var också rätt roande att få vara med om Palms första flygtur. Jag tycker om detaljerna som gör att det verkligen känns som 50-tal men som ändå inte överdrivs.

Mitt betyg blir en stark trea.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar