lördag 7 september 2013

Rosengädda nästa! av Emma Hamberg

En mysig lättläst bok!

Handling: Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan. 

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.


Som jag skrev ovan så är den just mysig och lättläst. Vissa saker känns lite väl orimliga (sätten som Bror och Tessan träffar Jane på till exempel). Men om man väljer att inte analysera boken allt för mycket så är den ett skönt tidsfördriv.

Det har kommit en fortsättning som jag kan tänka mig att läsa någon gång. Men den får vänta till den kommer på pocket eller går att låna på biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar