söndag 6 oktober 2013

Reading habits tag - om mina läsvanor

Jag har blivit taggad av Boksnoken att göra den här trevliga enkäten.

1. Har du en speciell plats hemma där du brukar läsa?
Jag läser flest sidor i sängen, eller numera även i soffan i vårt allrum dit jag smyger mig på helgmorgonen när sambon fortfarande sover. När det gäller att lyssna så blir det oftast när jag är rörelse (städar, diskar, storhandlar, kör bil, åker kommunalt, går etc).
2. Bokmärke eller random pappersbitar?
Helst bokmärke! Men om alla är på vift får en pappersbit duga. 
3. Kan du sluta läsa när som helst eller måste du sluta efter ett kapitel eller ett visst antal sidor?
Får jag välja så avslutar jag oftast när ett kapitel eller stycke tar slut.
4. Äter eller dricker du någonting när du läser?
Nej, väldigt sällan. 
5. Brukar du lyssna på musik eller ha TV:n på när du läser?
Helst inte. Att läsa när tv:n är på händer bara när jag är mitt i en spännande bok och läser typ överallt där jag får en chans. Musik kan jag ha på någon enstaka gång när jag är helt ensam i huset och läser i soffan i vardagsrummet. I så fall kan jag sätta på något diskret och lugnt. Men det händer nog max en till två gånger per år.
6. En bok i taget eller flera samtidigt?
Eftersom jag både läser och lyssnar på böcker så blir det en av vardera format. Så två!
7. Läsa hemma eller överallt?
Jag läser mest hemma men egentligen överallt där jag inte förväntas vara social. Så gärna i bilen när vi är på väg till släkten och sambon kör (han sitter gärna i sina egna tankar då).
8. Läsa högt eller tyst i huvudet?
Tyst. Här var jag tvungen att testa innan jag kunde svara. Men jag läser på pass fort så jag inte hinner med att läsa orden högt i huvudet. Här måste jag fråga sambon hur han gör eftersom han är en sån som ser alla stavfel och meningsbyggnadsfel i böcker. 
9. Hoppar du fram i boken eller hoppar du över stycken?
Jag hoppar aldrig i böcker. Någon enstaka gång kan jag skumma vissa partier. Antingen för att de är för hemska (tortyr t.ex) eller så tråkiga att alternativet är att inte läsa klart boken alls.
10. Bryta rygg eller inte?
Nej! 
11. Skriver du i böcker?
Nej! Jag hade till och med problem med att anteckna i kurslitteraturen. Om jag gjorde det blev det svagt med blyerts som gick att sudda ut. 
12. Vilka taggar du?Sida efter sida

7 kommentarer:

 1. Vi är rätt lika när det gäller läsning :-). Förutom att du även lyssnar på böcker, vilket ju inte jag gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du borde testa lyssna någon gång så vi blir ännu mer lika :-).

   Radera
  2. :-). Fast jag gillar inte riktigt att vara "bortkopplad" från omvärlden... Tror inte att jag skulle kunna koncentrera mej på att lyssna på en bok...

   Radera
 2. Vi har en del samma, mitt inlägg kommer i morgon :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot att läsa det! Sen kommer jag ju på ännu mer saker som jag hade kunnat skriva efteråt men så är det nästan alltid.

   Radera
 3. Jag har inte heller antecknat i mina kursböcker. De är prydligt inplastade och i gott skick. Och de flesta har jag inte öppnat sedan jag tog examen.. :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är samma här där få böcker har öppnats efter att jag började jobba. Några enstaka bok kan ha blivit det men nu programmerar jag inte ens i det jag lärde mig i skolan.

   Radera