torsdag 12 juni 2014

Tjockare än vatten av Carin Gerhardsen

Otroligt spännande!

Handling: Hon lämnade dörren på glänt och steg - fortfarande med en obestämd känsla av obehag och en påtaglig känsla av övergivenhet - över kanten och satte fötterna i det varma vattnet. Hon satte sig på huk, grep tag om kanterna och gled sedan försiktigt ner i badkaret för att låta huden vänja sig vid den höga temperaturen. Drog ett djupt andetag och slöt ögonen en stund medan smärtan vek undan.

När hon slog upp dem igen var det för att det klickade i låset.

Mellan henne och den stängda dörren stod plötsligt en äldre version av henne själv. Den svartklädda kvinnan med det långa grå håret tog ett steg i hennes riktning. Nu började tankarna klarna.

Hon skulle dö.

Ingen i kriminalkommissarie Conny Sjöbergs team har en aning om vad som väntar dem. Petra Westman njuter av islossning på fler än ett plan och ser en ny vår i annalkande. Jamal Hamad ligger i sjuksängen och hoppas och tror att mardrömmen äntligen är över. Det är den inte - den har knappt hunnit börja. Och några mördade katter är bara början på en spiral av oförutsedda händelser med ond bråd död som minsta gemensamma nämnare. Blod. Och vatten.


Uppläsare: Stefan Sauk

Hur summerar man en actionläsning eller snarare lyssning. Där boken hela tiden är väldigt spännande och man bara kör på? Och vad jag än tycker om boken så är den väldigt spännande och svår att släppa.

Det är alltid trevligt att återse Carin Gerhardsens poliser. Det är en hel del brott men också en hel del kring deras familjer på en för mig lagom nivå. Det jag inte är lika road av är när huvudpersonerna allt för ofta blir personligt indragna. Det blir lite för mycket för mig. I den här boken fanns det även något som ofta finns i Arne Dahls böcker och som jag heller inte är lika nöjd med. Det blir lite för otrovärdigt till slut. Jag försöker att inte skriva allt för detaljerat eftersom jag inte vill ge spoilers.

Men som helhet tycker jag ändå om boken och ännu mer om serien och jag kommer att läsa nästa bok.

Stefan Sauk är en bra och trygg uppläsare som jag gärna lyssnar på igen.

10 kommentarer:

 1. Jag måste nog snart ta och läsa ikapp den här serien, men just nu försöker jag läsa klart en annan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte lätt med alla serier. Sen är det trevligt att kunna beta av dem i rätt snabb takt när man väl kommer igång.

   Radera
 2. Hm, jag får nog se till att införskaffa mig denna på något sätt. Orkar nog inte vänta till pocket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var spännande och bra men absolut inte den bästa.

   Radera
 3. Den här väntar jag på ska dyka upp i brevlådan...

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Haha, jag misstänkte det. Kanske redan inför semestern?

   Radera
  2. Har beställt den, hoppas bara att den hinner komma innan vi åker...

   Radera
  3. Jag såg på en bild på din andra blogg att du höll på att läsa den nu :-).

   Radera