tisdag 30 december 2014

De utstötta av Elly Griffiths

Elly Griffiths sjätte bok om Ruth Galloway.

Handling: Vid en utgrävning vid slottet i Norwich hittar arkeologen Ruth Galloway skelettet av mor Krok, en kvinna som hängdes 1867 för att ha mördat flera barn. 

Kommissarie Harry Nelson har inte tid med mördare från 1800-talet, han är djupt involverad i fallet där tre barn i tur och ordning hittats döda i samma familj. Han är säker på att någon i deras närhet ligger bakom. Kort därefter sker en kidnappning och det enda polisen har att gå efter är en lapp från gärningsmannen.
Samtidigt blir Ruth alltmer engagerad i fallet med mor Krok och ett fynd i graven, en amulett, lämnar inte Ruth någon ro. När ett teveteam kommer till platsen för att dramatisera mor Kroks liv blir Ruth av en slump alltmer indragen även i polisutredningen. 


Jag tycker om deckare som har ett rätt lugnt tempo mestadels. Sen är det ingen nackdel när huvudpersonen har ett intressant yrke (om nu inte huvudpersonen är polis). Jag tycker också om att få möta alla människor som finns runt Ruth igen och de gör mycket av böckerna.

Jag tycker om De utstötta och den här gången stör jag mig inte på så mycket som jag annars gör. Eller möjligtvis Ruths fixering vid sin vikt men nu skulle det nästan vara konstigt om den inte var där plötsligt. Det som jag har störst problem med är ofta slutet och för en gångs skull kände jag att även jag hade reagerat på ett liknande sätt. Nu hoppas jag att det inte dröjer så länge till nästa bok finns här och då gärna som ljudbok.

2 kommentarer:

  1. Denna har jag faktiskt fortfarande oläst. Kanske är dags snart...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Elly Griffiths böcker är aldrig fel!

      Radera