fredag 23 februari 2018

Helgfrågan v. 8


Helg redan igen! Nästa vecka har sonen sportlov så jag kommer att ta något ledigt för att göra något med honom. Sambon kommer vara hemma en hel del och se till att det blir lite ordning på ätandet. Men jag har massor att göra på jobbet så just nu snurrar det i hjärnan efter dagens möten.

Mia ställer dessa frågor den här veckan:


Hur gör ni vid förfrågorna via mejl? Vilka tackar ni ja/nej till?

För mig är det viktigt att läsningen är en lustfylld hobby. Jag har ett heltidsjobb, sambo och son, hus med stor tomt etc vilket gör lästiden rätt begränsad. Jag har dessutom råd att köpa de böcker jag verkligen vill läsa. Men samtidigt köper jag mest pocketböcker eftersom prisskillnaden är så stor. Det är några få böcker jag verkligen unnar mig att köpa inbundna.

Så till själva frågan; Jag har aldrig bett om att få ett recensionsexemplar. Men jag får en del förfrågningar och det känns som jag fått fler förfrågningar sista tiden från några större förlag. Men för att jag verkligen ska tacka ja så är det för att jag blir erbjuden en bok som jag verkligen vill läsa eller blir otroligt sugen på, och då helst när den är ny. För om jag tackar ja, så känner jag att jag måste läsa den inom en snar framtid. Just nu ligger två stycken böcker och väntar på att bli lästa och jag kommer ta tag i dem så fort jag läst klart min nuvarande bok. Hittills har jag bara skrivit om fyra stycken recensionsexemplar så det är verkligen ingen stor del av min blogg (och då har jag bloggat sen 2009). 

Bonusfråga: Vilken bok läser du nu?

Just nu läser jag Klanerna i Palos Verdes som är med i hyllvärmarutmaningen för 2018. Jag har läst drygt hälften och gillar den. Jag räknar med att läsa ut den imorgon (lördag) förmiddag senast. 

20 kommentarer:

 1. Läsning ska verkligen vara lustfylld. För några år sedan tyckte jag att jag tog åt mig för många recensionsex och det var inte riktigt kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det känns inte bra att ha sådana liggande.

   Radera
 2. Tackar bara ja till sådant som intresserar mig, och rätt ofta gör det ju det, åtminstone författarna verkar ha lite koll. Men vill verkligen ha möjligheten att tacka nej i de fall boken är helfel för just mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Men de första gångerna blev jag så smickrad att jag sa ja utan att tänka vad det innebar.

   Radera
 3. ibland har jag "tiggt" böcker jag varit väldigt intresserad av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte ens försökt faktiskt.

   Radera
 4. Låter som en sund inställning. Att läsa ska ju vara lustfyllt och för en själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är jättejobbigt ändå när man hamnar i lässvackor.

   Radera
 5. Låter bra, det här är ju vår hobby och då ska det vara roligt och givande.

  SvaraRadera
 6. Det är ju så, det här är ju en hobby :)

  SvaraRadera
 7. Vi bor ju också i 08-området, så sportlovet har börjat här nu, vilket innebär en hel del matlagning för min del eftersom barnen är hemma och en del aktiviteter som är inplanerade, men sedan skall jag läsa. Tiden bara rinner iväg i veckorna och när helgen kommer, samma sak. Jag tror att det faktiskt är så, att förfrågningarna från förlag blir fler och fler, eftersom de insett vilken fantastisk marknadsföringskanal bloggarna är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Planen är att göra ett lass piroger i helgen. Men det verkar inte bli av idag. Istället sitter jag och läser ett av recensionsexen :).

   Radera
 8. Jag har faktiskt missbedömt det hela några gånger. Som en biografi av en av mina favoritförfattare, som bara var... pinsamt dålig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajdå, och sånt kan man ju verkligen inte vara beredd på i förhand. I synnerhet inte när det handlar om nyutgivning.

   Radera
 9. Jag tackar också bara ja till böcker jag vill läsa.

  SvaraRadera
 10. Låter sunt. Jag är försiktig när det gäller recex, lånar mycket på jobbet och tycker det är skönt att lämna tillbaka böcker när jag läst dem. Vill jag verkligen ha en bok så köper jag, men det blir färre inköp sen jag började jobba med böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen är jag mer som dig. Men ibland blir jag så pass smickrad och glad att jag ändå tackar ja (om jag ändå vill läsa boken i närtid). Jag har inget jobb med massa böcker men försöker låna en del på biblioteket och bevakar alltid nyinköpen där.

   Radera