torsdag 26 maj 2022

En nästan perfekt semester av Lucy Diamond

En mysig feelgood!

Handling: Sommaren är här, och Lornas semesterstugor i Cornwall är fullbokade. Solstolarna är uppställda vid poolen, himlen är blå och de nya gästerna är på väg.

Em har planerat den perfekta semestern med sina tonåringar plus sin nya pojkvän, George. Men nu ska hans besvärliga sexåring följa med också. Kommer deras romans att överleva bonusfamiljelivet?

Maggie hoppas att en semester vid havet kommer att föra henne och tonårsdottern närmare varandra, men när Maggies exman plötsligt dyker upp igen förändras allt. Kan hon lita på mannen som krossade hennes hjärta?

Olivia har flytt från småbarnslivet som hotar att kväva henne, men tvingas istället möta sitt förflutna. Kanske har det blivit dags för henne att bekänna allt om hon vågar.

Med vänskap, hjärtesorg och hemligheter i mixen, kommer semestern bli varm och mysig eller kommer hettan att skruvas upp till max? 

Det här är en klassisk mysig feelgood med dels vanliga vardagsproblem men även de av lite jobbigare slag.

Vi får följa tre olika kvinnor som brottas med helt olika problem. Em är nyförälskad men ska nu på semester med sina tonårsbarn, sin nya kärlek och hans dotter som är allt annat än nöjd. Maggie hoppas på att kontakten med tonårsdottern ska bli bättre under semestern men dottern har andra planer. Olivia rymmer mer eller mindre hemifrån och känner så mycket skuld från både förr och nu.

Den här följer ett rätt klassiskt mönster som ofta finns i feelgood. Vi lär känna karaktärerna. Vi får följa dem ett tag. Sen händer något jobbigt och så ordnar det upp sig. När det dessutom handlar om flera huvudpersoner så blir det allt lite ytligare och mindre ingående och då också mer lättsmält.

Jag läste boken under en dag och njöt av läsningen. Så det är en bok för stunden men den kommer snart vara bortglömd dessvärre. Sen är det alltid mysigt att läsa böcker som utspelar sig i Cornwall och det här stället skulle jag gärna besöka. 

Betyget blir en stark trea. Själva lässtunder är kanske en fyra men det blir en trea eftersom jag kommer att ha svårt att minnas den efter ett tag.

2 kommentarer: