onsdag 16 december 2009

Bokfrågornas ABC - bokstaven D

Lilla O kör här sin fjärde runda:

Fjärde bokstaven är D och frågorna hör mer eller mindre ihop med just den bokstaven

1. Deckare säljer som smör inte bara i Sverige. Vem är din favortiförfattare i genren? Vem är din favoritperson i deckarvärlden?

Jag har ingen favoritförfattare men har flera som jag tycker är bra. För stunden gäller bland annat Roslund & Hellström, Johan Theorin, Ann Cleeves och Simon Beckett.

Ang. favoritperson in deckarvärlden så kan jag inte heller nämna en utan det får bli Ingrid Bergman i Christina Larssons deckare, David Hunter i Simon Becketts böcker, Jimmy Perez i Ann Cleeves böcker samt kommissarie Brunet i Donna Leons böcker för att nämna några.

2. Jag är ingen storläsare av drama, men det händer. Främst var det under mina litteraturstudier som jag fick i mig en del. Vilken är din favoritpjäs? Har du läst eller sett den, eller kanske både och?

Jag har tyvärr gått väldigt lite på teater och det lilla jag har sett har varit musikaler och den inbillade sjuke av Moliere på Dramaten i gymnasiet. Inget som kan räknas som en favorit. Vi såg även Hamlet i gymnasiet (en teateruppsättning visad på tv). Så nej, jag har ingen favoritpjäs eller läst en bok som ett drama av det slaget bygger på.

3. D som i dumburk. Böcker blir inte sällan tv-serier. Vilken är din favoritserie med en litterär förlaga?

Den enda jag kommer på just nu är kommisarie Lynley.

4. Det är redan december. Berätta om en bok som utspelar sig i december eller i alla fall på vintern.

I julklapp ett år fick jag Fannie Flaggs bok En röd liten fågel i juletid som var en riktig myspysbok och som jag läste ut på några timmar.

1 kommentar:

  1. Fannie Flaggs bok började jag läsa, men var tvungen att lämna tillbaka till biblioteket. Kanske dags att låna den igen. Ann Cleeves är en författare jag tänkt läsa länge!

    SvaraRadera