måndag 4 februari 2013

Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon

En riktigt mysig bok...

Handling: Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. Desperat försöker hon följa råden i olika självhjälpsböcker och väntar förhoppningsfullt på den magiska ettårsdagen då hon enligt böckerna ska ha lämnat det värsta bakom sig.

Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap ?

När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker ?

Utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Dessutom får hon energi över till att börja renovera det viktorianska hus som hon och Ben köpte tillsammans. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder - något som verkar ha samma terapeutiska inverkan på hennes liv som hundpromenaderna har.

Systrarnas vägar korsas under jakten på lycka och en attraktiv man kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget.


Av olika skäl har det inte blivit av att läsa någon bok av Lucy Dillon. De har varit lite för hypade helt enkelt. Men nu var det tydligen dags och när jag väl började läsa så var det svårt att sluta. Boken var visserligen väldigt förutsägbar men jag kände verkligen för en sån bok eftersom jag verkligen ville ha en riktig läsdag och få ny energi.

Det finns inte så mycket att säga om den, handlingen beskriver det mesta och man vet vad man får och till stor del hur det kommer att gå. På sikt kommer jag nog även läsa den första boken men först har jag ett helt gäng böcker som också vill bli lästa.

2 kommentarer:

  1. Ibland vill man läsa den här typen av böcker, förutsägbara och lättlästa. Jag har inte läst Lucy Dillon men kommer nog kanske att göra det, nån gång när jag är på rätt humör :-).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag känner att jag är lite inne i en sån period där jag inte ha riktigt ork att börja på någon mer krävande bok. Så hellre än att inte läsa alls får det blir lite lättare böcker.

      Radera