fredag 3 maj 2013

Sista natten på Chateau Marmont av Lauren Weisberger

En klassisk chic-lit...

Handling: Brooke och Julian lever ett lyckligt liv i New York - hon är den som står för brödfödan genom sina två jobb och han är musikern som kämpar för att slå igenom. Men när Julian blir en stjärna förändras allt. En dag blir Julian upptäckt av en chef på musikjätten Sony och gör succé över en natt - och deras liv förändras för alltid.

Snart befinner de sig i de exklusivaste kretsarna, äter på de lyxigaste restaurangerna, går på de häftigaste festerna och syns på de hetaste ställena i stadens djungel.

Men Julians nyvunna berömmelse betyder också att Brooke måste tampas med den brutala uppmärksamheten från helt hänsynslösa paparazzifotografer. Brookes värld vänds upp och ned när en skandalbild landar på tidningarnas förstasidor. Kommer hennes äktenskap att överleva den där ödesdigra natten på Chateau Marmont? Det är hög tid för henne att bestämma sig, en gång för alla, vad det är hon verkligen vill...

Brooke jobbar som dietist och har flera jobb för att försörja sig och sin man som kämpar med musiken. Trots det har de ett bra äktenskap och trivs tillsammans.

När Julian slår igenom blir allt först fantastiskt men sen också väldigt komplicerat. Brooke älskar också sina jobb och vill inte bara överge sina klienter. Julian är jämt borta och väldigt stressad och så händer det saker...

Det är otroliga känslostormar i boken men så är det ju ofta med chic-lits. När boken väl kommer igång så är det mest drama, det är dessa tillfällen som det berättas om och ingen behöver tänka själv det minsta. Det är hög igenkänningsfaktor på känslorna och samtidigt en stor frustration på bristen på kommunikation.

Ska jag vara ärlig hade jag svårt att först hur slutet skulle kännas naturlig men allt knöts ihop på ett bra sätt.

4 kommentarer:

 1. Har den ståendes oläst i bokhyllan, hoppas hinna läsa den i sommar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldigt lättläst och är en trevlig läsupplevelse (även om jag kände mig lite matt av alla känslostormar).

   Radera
 2. Tycker det är riktigt roligt och mysigt att läsa chic-lit ibland. Denna ska nog hamna på min läslista så småningom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här var en helt ok chic-lit och en kul fantasi om vad som kan hända om ens partner skulle bli berömd.

   Radera