måndag 29 april 2013

Nathalie - en delikat historia av David Foenkinos

Snabbläst...

Handling: Nathalie och François lever lyckliga tillsammans, när François plötsligt dör efter bara några års äktenskap. Nathalie är övertygad om att hon aldrig kommer att se åt en annan man igen och gräver ner sig i sitt jobb på ett svenskt företag. Men en dag kysser hon på ren impuls sin kollega Markus, en nördig och försynt svensk, och en annorlunda romans börjar sakta men säkert spira.


Jag har länge varit sugen på att läsa den och när jag var på biblioteket förra måndagen så fanns det inne. Jag vet att den även finns som film men jag trodde boken skulle tilltala mig mer.

Nu blev jag inte helt såld på den. Kanske hade jag lite för höga förväntningar. När jag läste den kände jag mig mer som en lätt oengagerad betraktare än en engagerad läsare. Jag kände mig inte så ledsen när Francois dog i början - kanske för att jag var förberedd? Kanske var den lite för kort och för lättläst för att den skulle ge mig det där lilla extra. Å, andra sidan är kort och lättläst rätt skönt ibland, i synnerhet när den ändå är välskriven. När jag väl började läsa kunde jag inte sluta och det är ändå positivt. Något som dessutom var lite roande var synen på Sverige och Uppsala i synnerhet.

Betyg 3 av 5.

2 kommentarer:

 1. Var nyfiken på att höra vad du tyckte om boken.
  Jag har ju sett filmen och tyckte den var riktigt dålig men tror boken är bättre så du gjorde nog ett bra val där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som boken var lite bättre än filmen. Men det är ingen bok jag kommer att tänka tillbaka på.

   Radera