söndag 15 december 2013

Under jorden i Villette av Ingrid Hedström

Den tredje boken om undersökningsdomaren Martine Poirot...

Handling: I slutet på 50-talet cyklar en ung man som en galning för att hinna i tid till gruvan i belgiska Villette. Men hissen har redan gått ner. Han hör dånet, han ser räddningsmanskapet rusa till, han inser att han har en chans att försvinna, han skulle ha varit därnere med de andra, alla kommer att tro att han är död ...
Med den händelsen inleds Ingrid Hedströms tredje deckare om den belgiska staden Villette och undersökningsdomaren Martine Poirot. I boken leder spåren från Belgien till gruvorten Hanaberget i svenska Bergsslagen.
Jag har många invändningar till den här boken. Det är extremt många sammanträffanden. Av någon anledning hamnar alltid Martine Poirot i fara, i synnerhet i slutet. Den spretar på många sätt men det går ihop sig mot slutet. Trots det så flyter läsandet på och jag tappar inte intresset. Jag klarar till och med att läsa under några vardagskvällar.

Det som är trevligt är att få återse några av släktingarna, kollegorna och miljön till viss del. Där har författarna som skriver serier en fördel (om man bara fångar läsarna tillräckligt). Böckerna om Martine Poirot är inga favoriter men de duger bra i vissa stunder.

6 kommentarer:

 1. Jag hoppas att jag äntligen ska få läst första delen under 2014 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid intressant att läsa din åsikter om böcker. Du är så bra på att skriva konkret och detaljerat om dina åsikter.

   Radera
  2. Tack! Det var jättesnällt sagt :)

   Radera
 2. Hej, jag kollade lite på din blogg och undrar om du är intresserad av att recensera min bok - Ambassadören? Jag har redan fått en del feed-back från läsare och två vanliga kommentarer är, ”Jag gillar inte science fiction men den här var verkligen bra!” och ”Det är inga små ämnen som avhandlas!” Visserligen finns det några typiska scifi-attribut i boken men fokus ligger på en helt annan och mer existentiell fråga: Har människan en moralisk rätt att leva på Jorden med tanke på rovdriften av naturresurser och oförmågan att hålla fred. Gå gärna in på hemsidan och läs vad andra tyckt. Där finns också mer information om boken. http://www.amby.se/sagtom/sagtom.htm Ambassadören finns tillgänglig både som e-bok och pappersbok. Hör gärna av dig/Med vänlig hälsning Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Eftersom min lästid är rätt begränsad läser jag ytterst sällan recensionsex. Det är bara när jag annars hade valt att köpa den som jag säger jag. Men tack för erbjudandet.

   Radera
 3. OK, jag förstår. Ha det så gott / Björn

  SvaraRadera