tisdag 9 juni 2015

Personligt av Lee Child

Den nittonde(?) boken om Jack Reacher.

Handling: Frankrikes president har blivit utsatt för ett mordförsök. Någon har skjutit skarpt och avståndet mellan skytten och målet är häpnadsväckande stort. Det finns bara en man som kan skjuta från den distansen och Jack Reacher är den ende som kan veta vem det är. De har träffats förr, och då fick Jack Reacher skytten i fängelse. Motvilligt blir Jack Reacher kallad tillbaka till sin gamla arbetsgivare hos den amerikanska militärpolisen för att jaga rätt på skytten.

Trots att Jack Reacher helst arbetar ensam, blir han ihopföst med Casey Nice, en nyutexaminerad analytiker som behåller lugnet med antidepressiva medel. Tiden är knapp om de ska lyckas hitta den skyldige innan G8-mötet, där världens ledare ska samlas.


Det har blivit många deckare senaste tiden. Det beror nog på att det är så mycket att ha koll på både hemma och på jobbet att jag väljer böcker som inte kräver någon större ansträngning att läsa.

Lee Child hör kanske inte till någon av mina favoritförfattare men jag tycker ändå att det är trevligt att läsa om Jack Reacher lite då och då.

Av någon anledning dras jag lite mer till Jack Reacherböckerna som har med hans gamla liv att göra, där även regeringen på något sätt blir inblandad. Den här är en sådan och jag gillar större delen av boken. Men mot slutet börjar jag tappa intresset när allt är en lång kamp om att gå segrande ur striden. Det blir lite tröttsam läsning och jag är alltid mer intresserat av när människor pratar med varandra och inte strider fysiskt. Men det hör ju till en Jack Reacherbok att det ska ingå.

6 kommentarer:

 1. Haha, då vet jag att jag kommer gilla slutet :) Men är inte alls förvånad, det är ju Reacher.

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte varför, men jag har aldrig lockats att läsa Lee Childs böcker... Kanske borde tänka om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lee Childs böcker är som en klassisk actionthriller där tempot är snabbt och man vet att hjälten kommer att segra. De är inga favoriter men då och då tycker jag att det är trevligt att bryta av med en sån bok. Med med alla böcker som finns runt oss så är det ju bäst att läsa dem man är sugen på.

   Radera
 3. Jag har läst några böcker av Lee Child för länge sedan. Tyckte att de var väldigt spännande så jag kommer att läsa fler så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går snabbt att läsa dem och de är spännande. Det är nog mycket därför jag tar en sån då och då.

   Radera