torsdag 14 april 2016

Polisen i huset av Margery Allingham

En deckare från 1931!

Handling:  Den underfundiga och oortodoxa detektiven Albert Campion är tillbaka i ännu en mysig detektivroman från 30-talet! När Joyce Blount söker upp Campion i London för att be honom ta reda på varför hennes farbror Andrew Seely en vacker dag efter en promenad i Cambridges omgivningar aldrig kom hem igen, kan hon inte gärna tänka sig att detta ska bli upptakten till en rad kusliga och egendomliga händelser de närmaste veckorna. Inte heller Campion väntar sig några större sensationer av det till synes enkla fallet, men han blir grundligt tagen ur den villfarelsen. Få platser verkar mer stillsamma och fridfulla än Villa Sokrates där Joyce och hennes familj bor - och ändå blir Villa Sokrates skådeplatsen för en rad fruktansvärda brott. Att dessa tycks fullständigt omotiverade och inte erbjuder några som helst ledtrådar gör saken än mer gåtfull. Någon i familjen måste vara mördaren - men vem?


Uppläsare: Katrina Ewerlöf

Återigen lyssnade jag på en gammal deckare som fanns på Storytel. Jag tycker att de har en viss charm. Det är något speciellt med de gamla engelska miljöerna och vetskapen om att de beskrevs för 85 år sedan.

Det här är den fjärde boken om Albert Campion och det som gör att jag fortsatt att lyssna på böckerna är just Campion. Det är något speciellt med honom. Just den här boken utspelar sig mest i Cambridge och då i synnerhet i det gamla huset Villa Sokrates där husets ägarinna regerar mycket strängt över huset och släktingarna som bor där.

Sen är jag kanske inte riktigt lika förtjust i den här boken som i förra. Men det beror nog mest på uppläsningen. Jag har lite svårt för när Katarina Ewerlöf ska härma gamla gubbar på ett mycket teatraliskt sätt. Nu har jag beställt nästa bok som pocketbok på engelska så jag får se vad jag tycker om den boken (och jag som verkligen försöker beta av hyllvärmare beställde den här utan någon eftertanke). Det är inte lätt att hindra inköpen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar