fredag 13 maj 2016

Bokbloggsjerka 13 – 16 maj

Det är redan fredag och arbetsveckan är slut. Och fredag innebär att det är bokbloggsjerka igen.

Annika har fått hjälp med en fråga av Siri och frågan lyder så här:

Av böckerna i din bokhyllan, vilken titel beskriver dig bäst?

Här kan du hitta alla andra svar.

Oj, det var ingen lätt fråga. Jag hittade nämligen ingen perfekt titel. Först tänkte jag på Allt jag önskar mig. Men jag tänkte inte på titeln i presens. För på många sätt har jag fått det jag önskat mig. Och kanske mer därtill. Men å andra sidan finns då en oro för att förlora det fina jag har (sambo och son, hus, bra jobb, härliga kollegor, fin släkt, vänner, hälsan i behåll än så länge osv.). Jag har aldrig haft några jätteförväntningar på livet utan vill mer ha ett behagligt liv med lite av varje i smådoser (förutom läsningen då). Jag tänkte mycket på det när jag läste boken om vad jag faktiskt önskar mig av livet och att vinna en hutlös summa behöver inte betyda lycka.

En annan titel som ändå gnager är Den jag aldrig var. Jag är en introvert person även om jag i min jobbmiljö inte helt agerar sådan. Men i vissa sammanhang blir det väldigt tydligt och då kan jag känna en sorg över att jag inte blev en extrovert varelse som skrattar gott åt det mesta istället för att känna mig obekväm och har svårt att hitta orden. Eller i vissa lägen känna mig helt osynlig. Som tur vad känner jag inte alls så på jobbet (det ställe som jag är på mest förutom mitt hem) och det stärker självförtroendet. Samtidigt älskar jag ju mina introverta sysslor som jag inte hade njutit av på samma sätt om jag var en extrovert.

Det blev ett litet motsägelsefullt svar med titlar som inte var i helt rätt form heller.

30 kommentarer:

 1. Jag förstår verkligen tankarna om det där med att vara introvert och ibland önska att man hade varit extrovert. Det har jag också tänkt många gånger, men samtidigt så, oftast är jag faktiskt nöjd med att vara som jag är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, för det mesta är jag ju nöjd. Men i vissa sociala sammanhang kan det bara kännas jobbigt. Men det minskar med åren som tur är :).

   Radera
 2. jo, man är ju olika i olika situationer, skönt att vara osynlig ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så kan det ju faktiskt också vara.

   Radera
 3. Fin motivering för dessa titlar. Att vara introvert kan jag känna igen mig i. Har dock lärt mig att synas mer, ta för mig och prata på. Men det kommer inte alltid helt naturligt men blir lite lättare hela tiden :)

  SvaraRadera
 4. Roligt och intressant att läsa ditt svar :) Jag känner också så att det ju kan vara lite motsägelsefullt ibland, vi har ju alla en massa sidor som för det är lika mycket sanna :)

  SvaraRadera
 5. Den jag aldrig var är en spännande beskrivning som man kan fundera länge på.

  SvaraRadera
 6. För kanske tjugo år sedan var jag introvert på riktigt, vilket jag ju visserligen fortfarande är men nu klarar jag av att vara lite utåtriktad också. Ibland och i kortare stunder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sociala förbättras nog med åren som tur är men jag har fortfarande behovet av den egna tiden för att må bra.

   Radera
 7. Ibland tänker jag att livet vore så mycket enklare om en vore introvert. Å andra sidan trivs jag rätt så bra med att vara som jag är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju inte få allt så det gäller att fokusera på det som faktiskt är bra i ens liv.

   Radera
 8. Fina titlar och motiveringar som jag tror många kan förstå och känna igen sig i.

  SvaraRadera
 9. Motpoler som dras till varandra, fina val.

  SvaraRadera
 10. Du har fått mycket, men givetvis kan man inte få allt, bra filosoferat :)

  SvaraRadera