torsdag 5 maj 2016

Kommande barnböcker som kan passa min son

Min son är 9 år och går i trean. Han har definitivt knäckt läskoden sen ett bra tag men har inte koncentrationen att läsa så länge. Böckerna som hamnar i kategorin 6 - 9 år är ofta lite för lättlästa för att riktigt fånga honom medan de som hamnar i kategorin 9 - 12 är lite för tunga än så länge. Men då och då kommer en bok som passar utmärkt.

Här kommer några böcker som kan passa som snart ges ut:


MAJ

Vi eller han har visserligen inte läst den första boken än (det här är den tredje boken) men de känns som de kan passa:

Vår enormt stora trädkoja med 39 våningar av Andy Griffiths och Terry Denton

De fantasifulla killarna Andy och Terry från böckerna Vår trädkoja med 13 våningar och Vår jättestora trädkoja med 26 våningar är tillbaka och den här gången har deras trädkoja vuxit till 39 våningar!
Nytt är bland annat en chokladfors, en aktiv vulkan, ett operahus, en park med bebisdinosaurier, en boxande elefant, ett röntgenrum, ett diskotek med självlysande golv, världens farligaste berg- och dalbana och ett topphemligt våningsplan som fortfarande inte är färdigbyggt


Den första boken beskrivs så här: Tänk om man kunde bo i en trädkoja! Och tänk om trädkojan hade 13 våningar, en bowlingbana, pool, akvarium med hajar, självbäddande sängar, ett hemligt underjordiskt laboratorium, lianer att gunga i, ett bibliotek fullt med serietidningar, och en automatisk marshmallowkanon som följde en vart man än gick och fyrade av marshmallows i ens mun så fort den kände av att man var hungrig.

Andy och Terry bor i precis en sådan koja och de gör böcker tillsammans. Böcker om två killar som bor i en trädkoja med 13 våningar och gör böcker om helt knäppa äventyr. För VADSOMHELST kan hända i en trädkoja med 13 våningar. 

______________________________________________

Sonen tyckte att den här lät intressant när jag läste om innehållet.

Noel och den magiska önskelistan av Janina Kastevik


En dag när Noel sitter på bussen tränger sig en gubbe ner bredvid honom med långt, grått, smutsigt hår och flämtande andedräkt. Vid nästa hållplats får gubben bråttom av och glömmer en liten papperslapp på sätet. Noel blir förvånad när han ser att det står "Noel: önskelista" på den. Han börjar önska att saker ska bli bättre; att han ska få en vän, att han får en ny lärare, att mamma ska komma hem och att pappa ska sluta låtsas att det är bra mellan mamma och honom. Önskan om en ny vän slår in när Silke flyttar in i samma hus.Men varje önskan som slår in får också en obehaglig konsekvens
______________________________________________


Den här boken ville ha ge sin kompis om det blir kalas i juni. Även bok 2 kommer ut i maj.

Ninjor mot Samurajer 1 - Kampen om det gyllene ägget av Nick Falk

En tävling på liv och död ska visa vilken klan som är starkast och vinnarna belönas med Det gyllene ägget. Men de listiga ninjorna fuskar och samurajerna bestämmer sig för att hämnas till varje pris.

Ninjor mot samurajer är en lättläst serie i högt tempo. Här finns allt en nybliven bokslukare kan önska sig: massor av bilder, halsbrytande äventyr och hjältar som framkallar fnissanfall.


______________________________________________

Eftersom min son gillar böcker med humor i sig kan den här passa.

Min brorsa är en superhjälte av David Solomons

Luke kunde ha blivit en superhjälte. Men eftersom han var på toa JUST när ett rymdskepp landade i hans trädgård var det istället hans olidligt präktiga storebror Zack som fick i uppdrag att rädda världen.
Än mer orättvist är det att Zack inte vet någonting alls om superhjältar eller serietidningar och därför är chanslös mot världens ondska, medan Luke så klart kan allt och läser serier jämt. Luke kokar inombords, Zack vägrar till och med ta på sig slängkappa och tajts … Hur ska det gå?

______________________________________________


JULI

Jag har läst första boken för min son och vi tyckte båda om den.

Ännu värre Dubble-Trubbel (fortsättningen på Dubbel-Trubbel) av Jory John och Mac Barnett


Dubbel-Trubbel är tillbaka nu värre än någonsin! Miles och Niles, duon som utgör den hemliga klubben Dubbel-Trubbel, lever och andas bus. Ingen i hela Gäspköping kan ana vilka planer som smids i deras hemliga bus-laboratorium. Allra minst deras nemesis rektor Barkin.

Men när rektor Barkin plötsligt får sparken ersätts han av en ännu strängare och listigare rektor. Nämligen gamla rektor Barkin, rektor Barkins pappa! Miles och Niles upptäcker snart att de saknar sin ärkefiende och är beredda att göra i princip vad som helst för att få honom tillbaka.
______________________________________________


En ny serie som kanske passar efter ett tag:

Luridiumtjuven av Bobbie Peers

William Wenton upptäcker att han inte är som alla andra. Visserligen har han alltid undrat varför hans familj lever under ett taget namn. Och varför han är så osedvanligt bra på att knäcka koder. Och varför hans morfar försvann spårlöst i Londons tunnelbanesystem för åtta år sedan. Men det är först när han löser världens mest komplicerade kod och blir skickad till ett forskningscenter i England som hans liv tar en ny och oväntad riktning. Sakta men säkert börjar William avslöja familjens hemligheter. Snart blir det också riktigt bråttom att hitta hansmorfar, som kanske faktiskt inte försvunnit för alltid.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar