tisdag 24 maj 2016

Fangirl av Rainbow Rowell

En härlig bok!

Handling: Cath är ett Simon Snow-fan. Att skriva fanfiction om den otroligt populära karaktären är meningen med livet. Redan som barn uppslukades hon och tvillingsystern Wren av Simon Snow-serien. Det hjälpte dem när mamman försvann ur deras liv.

Nu ska de till samma college och Wren har gjort klart för Cath att hon inte vill att de ska dela rum. Cath är utlämnad till en butter rumskompis vars kille hänger i deras rum för jämnan. Ovanpå detta en lärare i skrivarkursen som tycker fanfiction är skräp, och en snygg klasskompis som bara vill prata om ord. Och så är det pappan därhemma som hon oroar sig för. Han är känslig och skär och ovan att vara utan sina flickor. 


På en eller ett par bloggar nämns fanfiction lite då och då och jag måste erkänna att jag inte haft någon koll på vad det inneburit tills väldigt nyligen. Och inte ens då förstod jag helt förrän jag läste den här boken. Den ger rätt tydliga exempel!

Det här är också den första boken som jag läst av Rainbow Rowell. Jag har definitivt hört talas om Eleanor & Park men det har inte blivit av att läsa den. Men eftersom jag gillade den här så lär jag snart låna även Eleanor & Park.

Cath är huvudpersonen i boken och jag gillar henne. Hon gör det inte lätt för sig alla gånger och har en del att lära sig så livet blir lite lättare och mindre skrämmande. Det blir inte enklare då hennes tvillingsyster vill skapa sig en egen identitet nu när de flyttat till ett nytt ställe. Och även om Cath gör sitt bästa att inte socialisera så går det inte att hålla undan riktigt alla hur mycket hon än hellre vill skriva om Simon och Baz.

Det här är en ungdomsbok som rymmer både allvar, humor och en dos kärlek och jag kan förstå att många faller för den här boken.

8 kommentarer:

 1. Emmy har den här boken, jag kanske borde läsa den!

  SvaraRadera
 2. Har inte läst något av den här författare trots att jag hört talas om hennes böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade noll koll på Fanfiction för inte så länge sen men såg sen i bloggar att det skrevs om det ibland och då nämndes även den här boken. Så det fick mig att läsa den och jag ångrar mig inte :). Däremot är nog inte fanfiction i sig min grej.

   Radera
 3. Har sett så många positiva recensioner på den här boken, men har inte läst den ännu. Har däremot läst Eleanor & Park och den var väldigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har däremot inte läst Eleanor & Park men ska vid tillfälle.

   Radera
 4. Svar
  1. Då har du en trevlig bok som väntar vid lämpligt tillfälle. :)

   Radera