lördag 20 augusti 2016

Pensionatet vid världens ände av Camilla Davidsson

Den andra boken om Emma...

Handling: Emma lämnar Caminon med förhoppningar om ett mer harmoniskt liv. Hemma i Stockholm väntar ett oemotståndligt jobberbjudande och flera sms från Eric, amerikanen som ett par månader tidigare lämnat henne för en annan kvinna. Trots sina föresatser tackar Emma ja till det prestigefyllda jobbet och snart ser tillvaron helt annorlunda ut än hon tänkt sig. 
En oväntad resa blir början på en negativ spiral som slungar Emma tillbaka ner i det mörker hon försökt lägga bakom sig. Hon ser ingen annan utväg än att återigen fly. Denna gång till en plats så nära, men ändå så fjärran att den kunde ha legat vid världens ände.

Den första boken om Emma var fantastisk, i synnerhet delen om vandringen längs pilgrimsleden. Jag trodde att det skulle vara svårt att göra en lika bra fortsättning och fick även indikationer från andra bloggar att det inte blev riktigt samma känsla. Men eftersom jag var förberedd så tyckte jag mycket om boken!

Emma gör misstaget och väljer ett nytt krävande jobb och trots alla goda intentioner att inte stressa sönder sig är det lättare sagt än gjort. Dessutom har hon inte riktigt gjort upp med sitt förflutna heller. Hade jag varit yngre hade jag säkert stört mig på att hon gång på gång gör om samma misstag. Men nu när jag sett flera gå in i väggen och ser sen hur svårt det är för dem att dels komma tillbaka och dels lära sig av misstagen så stör jag mig inte.

Trots det känns Pensionatet vid världens ände lite som en mellanbok. Tredje boken har nyligen kommit ut och jag är mycket nyfiken på vad som kommer att hända med Emma tillslut. Det lämnades lite lösa trådar i slutet av den här.

4 kommentarer:

 1. Ja jag är en av den som störde mig på Emma men jag hade inte hört nåt om boken innan. Men störde mig inte alls på "gå in i väggen"-misstagen för där vet jag hur det är men fanns andra störningsmoment. Men vill läsa nästa och se hur det går. Men första boken var riktigt bra och denna OK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag störde mig egentligen också på en annan grej men kände att hon kanske bara är väldigt olik mig på vissa fronter.

   Radera
 2. Jag har ju vissa funderingar på att läsa de här böckerna, men eventuellt inköp får nog vänta tills jag verkligen ska läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår det Monika. Egentligen skulle det fungera att bara lästa första boken. Men så säger jag nu när jag ännu inte läst den tredje. :)

   Radera