fredag 22 februari 2019

Lång väg till rättvisa av David Baldacci

En ny spännande thriller!

Handling: "Ole, dole, doff..."

Det har etsat sig fast för alltid i Atlee Pines minne - kidnapparens fasansfulla ramsa när han valde mellan sexåriga Atlee och hennes tvillingsyster Mercy. Mercy blev bortförd, Atlee skonades. Hon återsåg aldrig sin syster igen.

Tre decennier efter den fruktansvärda natten arbetar Atlee Pine för FBI:s Arizona-avdelning där hon ensam ansvarar för Grand Canyon. När en turist försvinner spårlöst djupt inne i Grand Canyon kallas Pine in för att leda utredningen. Det visar sig snart att turisten inte rest till Grand Canyon för att beundra det dramatiska landskapet. Men när Pine börjar få ihop intressanta ledtrådar i fallet blir hon plötsligt bortkopplad från utredningen. Att vägra lyda order kan äventyra hennes karriär vid FBI, men om hon inte fortsätter utreda fallet på egen hand riskerar hon nationens säkerhet. Atlee Pine tvingas till ett ödesdigert beslut.


Uppläsare: Reine Brynolfsson

Från att inte ha läst något av David Baldacci på många år har jag nu läst första boken i två olika serier. Först serien med John Puller och nu serien om Atlee Pine. David Baldaccis böcker påminner en hel del om Lee Childs böcker förutom att huvudpersonerna har ett jobb. Men de är ensamvargar och gör vad som krävs för att lösa problemen.

Men som jag brukar skriva, när läsningen/lyssningen går trögt som den här tiden på året så är det skönt med böcker som har spänning och ett högt tempo. När det gäller den här boken är det trevligt med en kvinnlig huvudperson som omväxling.

Det som känns lite trist är att det finns vissa likheter mellan de två böckerna i vad huvudpersonerna behöver skydda en del i USA ifrån. Däremot skiljer sig såklart gärningsmän, miljö och orsak åt. Men när jag lyckades pricka just den här kombon blev det kanske inte helt optimalt. Oavsett lär jag fortsätta med båda serierna så länge men i Atlee Pines fall finns bara denna än så länge.

Gissningsvis kommer sökandet efter vad som hände hennes syster vara den röda tråden i den här boken.

Betyg: En svag fyra av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar