måndag 19 april 2021

Den andra systern av Mohlin & Nyström

Den andra delen om John Adderley!

Handling: Alicia Bjelke är en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon är kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat med systern Stella, men det är bara vackra Stella som syns i strålkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Alicias liv ställs på ända och hon förstår att hon är mördarens nästa offer.

Fallet tilldelas den före detta FBI-agenten John Adderley, som vistas i Karlstad under en ny identitet. John jagas av skuggor från sitt tidigare liv och ser sig tvungen att lämna Sverige för att överleva. Men spelplanen förändras. Istället för att fortsätta fly tvingas han en gång för alla att göra upp med sitt förflutna - och då visar sig mordutredningen erbjuda en oväntad möjlighet.

Jag lyssnade nyligen på den första boken i serien och nu när den andra kom ut började jag lyssna på den. Men den var för spännande för mig att lyssna på att jag istället gick över till att läsa e-boken. 

Förra boken slutade med en riktig cliffhanger och den delen fortsätter i den här boken. Men först får vi lära känna Alicia och Stella Bjelke. Eller främst Alicia eftersom Stella är den som blir mördad. Alicia är inte någon stabil person på grund av sitt vanställda utseende. Och det är lite tungt att följa henne. Jag vill så gärna att hon ska må bättre. Och att hon jobbar som utvecklare gör ju inte saken sämre förutom att vi inte alls får vara med om när hon jobbar.

John har sina egna problem att ta itu med och de är verkligen inte små. Och att parallellt jobba med mordet på Stella gör inte saken enklare. 

För mig som egentligen föredrar lite lugnare pusseldeckare blir den här boken nästan lite jobbig att ta mig igenom. Jag drömde till och med en mardröm om handlingen efter att ha lyssnat och läst precis innan jag skulle sova. Men för de som älskar spänning och högt tempo passar den här boken utmärkt. John Adderley hamnar i allt knivigare situationer och sätten han löser dem på är ju inte direkt sådana som är lagliga. Och jag har lite svårt för sånt. Samtidigt så gillar jag ju honom och vill att han ska klara sig. Så jag blir rätt dubbel där. 

Som helhet är den en spännande deckare med en polis som jag bryr mig om och gärna fortsätter följa än så länge. Men jag hoppas att nästa bok blir lite lugnare. Även den här boken slutade med en liten cliffhanger men inte alls på samma sätt som förra boken.

Betyg 3.5 i klassen deckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar