söndag 14 november 2021

Elva änkors man av Denise Rudberg

Den elfte boken i serien om Marianne Jidhoff!

Handling: Nätdejting, medial blottläggning och snåriga samtyckeslagar Denise Rudberg berör återigen vår samtids brännheta ämnen i ny elegant crime- roman.

En nyskild kändispolitiker kontaktar polisen efter att ha blivit grovt sol-och-vårad av en man på en nätdejtingsida. Hennes färska skilsmässa har redan synats i alla medier och det känsliga fallet hamnar hos Marianne Jidhoff och kollegorna på särskilda enheten som står inför nya tider. Efter att Torsten Ehn valt att byta tjänst har Torsten och Marianne nu en möjlighet att ta sin relation till nästa nivå. Men flytten har också fört med sig att Mattias Sohlberg, son till Mariannes döde exman, fått en plats i syjuntan. Parallellt blir Augustin Madrid kontaktad av en bekant som sitter häktad för en våldtäkt mot en heterosexuell man.

Uppläsare: Gunilla Leining

Lyckligtvis hann jag bli lite förberedd på att det var en ny uppläsare till den här boken. För det blir lite av en chock när Anna Maria Käll blivit Marianne Jidhoff för mig och många andra. Enligt vad jag kan se började hon läsa från den fjärde boken (innan var det Jan Waldekranz som läste) och hon har känts så rätt för den serien. Jag gillar Gunilla Leining som läst upp många andra böcker och tycker att hon är bra här också. Men hon gav mig inte det lilla extra som Anna Maria Käll har lyckats med.

Annars var det som alltid trevligt att återse Marianne Jidhoff & co. Och jag har väldigt trevligt när jag lagar mat på helgen med ett glas vin bredvid mig och lyssnar på vad de äter för gott. 

Själva deckargåtan är som i många deckare något som är väldigt aktuellt och det handlar om hur lätt det är att luras på nätet vid nätdejting. Och hur farligt det kan vara att avslöja för mycket om sig själv och andra. Det är ett intressant ämne men det blir lite för tunt med tanke på hur många personer vi följer både i det gamla vanliga gänget men även gällande deckargåtan. Dessutom kändes det som att en sak inte riktigt fick en förklaring eller där vi fick veta hur det gick. 

Oavsett så blir det några mysiga timmar med gänget - men som tar slut lite för fort. 

Betyget blir 3+.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar