onsdag 17 november 2021

En oväntad jul av Natalie Cox

En rätt galen jul-feelgood!

Handling: Hundar, kärlek och Devon årets julroman från Printz Publishing är här!Charlie älskar inte julen. Särskilt inte den här julen. Charlies pojkvän har lämnat henne för sin personliga tränare, hennes mamma har åkt på en långresa med sin senaste man och som lök på laxen har hennes Londonlägenhet blivit förstörd i en gasexplosion. Singel, med lätt hjärnskakning och tillfälligt hemlös, inser Charlie att hon bara har ett ställe att åka till: sin kusins Jez hundpensionat i Devon. Charlie är inte precis en hundperson, men hur illa kan det vara - Planerna på en stillsam jul i en charmig liten by kommer snabbt på skam, när Jez bestämmer sig för en spontan julresa och lämnar Charlie ensam med hundpensionatet. Den gravida beaglen Peggy och den ängslige grand danoisen Malcolm verkar ha bestämt sig för att hålla Charlie på tå. Och var är Cal, den outhärdligt nedlåtande men stilige veterinären, när man behöver honom? Nedräkningen till julafton pågår, och Charlies liv har aldrig känts så rörigt men med lite hjälp av sina nya fyrfota vänner, kanske hon kan lära sig ett och annat om att leva i nuet, omfamna det oväntade och att vara öppen för kärleken.

Om man gillar hundar lär nog den här boken passa rätt bra. Visserligen blir kanske några störda på hur en person som kan noll om hundar plötsligt ska vara ansvarig för ett gäng av dem. Det gjorde i alla fall mig lite nervös men tröstades av att det är en feelgood.

Charlie hamnar i Devon efter att hennes lägenhet exploderat och ingen av hennes föräldrar finns i närheten. Men hon får komma till sin kusin Jez medan hon återhämtar sig från skadorna. Det enda är att kusinens hem inte är särskilt vilsamt med massa hundar som behöver sitt. Dessutom lovar Charlie i ett svagt ögonblick att sköta om hundpensionatet när Jez behöver resa bort vilket inte gör hennes liv särskilt lugnt eller enkelt.

Under första delen av boken störde jag mig på Charlies impulsivitet. Om någon ber henne att inte göra något så dröjer det inte länge förrän hon gör just så. Jag hade blivit galen på en sådan person. Det gjorde å andra sidan att boken blev väldigt händelserik!

Så det är julkänslor, ett antal härliga (och några lite mindre härliga) människor och många hundar av olika slag. Den här feelgood-boken är mer åt det dråpliga hållet och jag föredrar mer typen som har lite svärta i sig. Men periodvis njöt även jag en hel del av den här trots allt. I synnerhet under andra halvan. 

Betyg 3 av 5. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar