söndag 26 december 2021

Tim - Biografin om Avicii av Måns Mosesson

En fin historia med ett tragiskt slut!

Handling: Som ett fyrverkeri mot natthimlen exploderade DJ:n och producenten Avicii. En musikalisk visionär som genom sin känsla för melodier definierade epoken då svensk och europeisk housemusik tog över världen.

Men Tim Bergling var också en introvert och skör ung man som blev vuxen i ett omänskligt uppskruvat tempo. Efter ett antal akuta sjukhusvistelser slutade han turnera sommaren 2016. Knappt två år senare tog han sitt liv.

Uppläsare: Måns Mosesson

Min sambo lyssnade på den här boken och rekommenderade mig att också lyssna på den. Ingen av oss har egentligen någon relation till Aviciis musik mer än att vi hört den på radion i bilen. Men vi gillar båda att höra om skapandet och även om livsberättelser. 

Måns Mosesson har intervjuat många människor runt Tim Bergling och han har även fått ta del av mängder av sms, e-mail osv mellan Tim och någon annan runt honom. Med hjälp av detta har han byggt upp boken och försöker för oss läsare/lyssnare berätta om Tim och hans förmåga men också om lidandet han gick igenom.

För mig som inte alls hängt med i hans karriär så var det mycket som var nytt. Jag får lyssna om hans uppväxt och hur han hittar till musiken och testar sig fram. Men det tar lite tid innan han hittar sin grej i det hela. Senare kommer det även om hur han förändrar musiken över tid med hjälp av lite influenser.

Jag tycker om blandningen av det som finns i boken. Det jag vill ha är just hans historia blandat med musikskapandet och även hur det kunde gå just som det gick. Och även hur sjuk branschen tyvärr kan vara. 

Betyg 4+ av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar