onsdag 15 december 2021

Nattfalkarna av Elly Griffiths

Den trettonde boken i serien om Ruth Galloway!

Handling: En grupp metallsökare som kallar sig Nattfalkarna är ute och söker efter skatter på stranden i North Norfolk när de hittar ett lik. Den döde är en pojke från trakten. Kriminalinspektör Nelson tror att det skett en olycka, men kort därefter mördas ett par på en isolerad gård i närheten som heter Black Dog.

Det dröjer inte länge förrän Ruth gräver fram kvarlevorna av en enorm hund i trädgården till det stora huset. Lokala sägner berättar om en svart hund som visar sig för människor innan de dör. Alla ledtrådar för Ruth och Nelson tillbaka till gården. Ruth är inte lättskrämd, men Black Dog ger henne kalla kårar ...

Uppläsare: Angela Kovács

Det är som alltid mysigt att återse Ruth och människorna omkring henne. I den här boken har hon flyttat hem igen och hon har även tagit över sin tidigare chefs jobb. Vilket kanske inte riktigt var så kul som hon hade hoppats. Istället får hon anställa en annan person som har hand om hennes gamla jobb. Och även den biten är jobbig när han föredrar att göra saker på sitt sätt.

Några nattvandrare som söker efter metallsaker hittar en natt ett lik. Nelson drar direkt in Ruth i det hela bara för att få umgås lite med henne. Av en slump finner de även ett gammal skelett när de utforskar omgivningarna. Nelson och hans kollegor jobbar vidare med det nutida offret men får sen även ta hand om ett mördat par på en isolerad gård. 

Boken är som en klassisk deckare där det handlar om att förhöra människor i offrens närhet och sen sakta närma sig lösningen. Dessutom finns som alltid spänningen mellan Ruth och Nelson där och dessutom en myt om en hund som bådar ond död. 

Som alltid tar boken slut för fort och jag längtar redan efter nästa bok.

Betyg 4 av 5.

2 kommentarer:

  1. Det är märkligt hur jag alltid glömmer bort den här serien. Ända tills jag ser att någon annan läser. Jag är inte så långt efter i alla fall, den elfte har jag läst så det kanske är dags att ta tag i nästa två.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan känna likadant med vissa serier. Men inte just den här.

      Radera