söndag 14 januari 2024

Frusen timme av Britt Peruzzi

Den tredje delen i Rivieranserien!

Handling: Än en gång får kriminalkommissarie Alda Luppi vid Nice-polisen ett svårlöst fall på sitt bord.

Det är vinter i Nice och snön faller över Promenade des Anglais. Mitt under polisens årliga bal kommer ett larm. Ett svenskt par i 50-årsåldern har hittats döda i lägenheten de brukar hyra i badorten Beaulieu. Någon har skjutit dem under eller efter vad som ser ut att ha varit en kärleksnatt.

För att lösa det komplicerade fallet tvingas Alda ta sig till den karga, svenska ön Ven. Under resan får hon tid att reflektera över sin egen livssituation och de svåra val hon måste göra.

Uppläsare: Gunilla Leining

Det här är som sagt den tredje delen i serien som utspelar sig huvudsakligen runt Nice. Vi följer kriminalkommissarien Alda, hennes familj, kollegor och hennes kära granne. I den här boken är det ett svenskt par som dödas och därför utspelar sig en del av handlingen även i Sverige runt Helsingborg. 

Jag hade lite svårare för Alda i den här boken. Hon kändes lite för instabil men det kan också bero på att jag är en lugn svensk och hon en betydligt mer temperamentsfull fransyska. Hon och hennes man har en kris och de vet inte riktigt var deras förhållande ska ta vägen. Och även i den här boken får jag ingen förståelse för vad problemet är. Mer än att Alda är frustrerad på honom av skäl som inte riktigt blir tydliga. Däremot blir hennes känslor beskrivna på ett tydligt sätt för situationen.

Brottet blir mer intressant med tanke på att det är ett svensk par. Här blir det en klassisk pusseldeckare av boken med olika förhör för att sakta förstå vad som hänt. Sen är det som vanligt i deckare där man verkligen hoppas att de riktiga polisjobben inte görs så som det ofta beskrivs i dessa böcker.

Jag lyssnade på boken som ljudbok och jag tolkade det som att de var på Råå en sväng men att det skrevs i Råå. Men visst ska det vara på i det här fallet?

Som helhet tyckte jag om boken och fortsätter gärna med serien. Det är mysigt med den franska miljön och där det även är lite fokus på mat och vin. 

Betyget blir en stark trea!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar