tisdag 11 juni 2024

Djup grav av Nevada Barr

Den andra delen i serien om Anna Pigeon!

Handling: Djup grav utspelar sig i Isle Royale nationalpark i norra USA. Rangern Anna Pigeon patrullerar nationalparkens öar och vatten.

Anna är oförberedd när en alldaglig begäran om dyktillstånd avslöjar ett kusligt under-vattensmord. Sex kroppar har hittats i ett sjunket vrak där det bara ska finnas fem.

Anna blir tvungen att göra en skräckfylld djupdykning i det kalla vattnet i jakt på ledtrådar.

I den här bokserien låter författaren oss besöka en nationalpark per bok. Huvudpersonen Anna Pigeon har rört sig från det varma, torra Texas till det betydligt blötare stället vid Lake Superior som ligger norr om Lake Michigan och är en del av Michigansjöarna. Den gränsar dessutom mot Kanada. 

Vi får lära känna lite nya personer runt Anna medan några få består från förra boken. Själva fallet blir lite udda när fem kända bestående lik långt under ytan plötsligt blir sex. Det finns även lite andra mysterier här och var som Anna får fundera lite på. 

Det är lite svårt att bedöma boken rättvist just nu eftersom läsningen har rätt låg prio. Så det blir korta stunder lite här och var och tankarna som lätt vandrar iväg på allt annat som måste göras. Samtidigt var det därför jag valde just den här boken. Den är lättläst, en del av en serie där jag redan känner huvudpersonen och där det inte gör så mycket om jag missar en detalj här eller var.

Det har gått några dagar sen jag läste ut den och tack vare miljöscenerna och vissa av karaktärerna så minns jag ändå boken rätt väl. Ett minus med serien verkar dock vara att huvudpersonen råkar i en lite större knipa i slutet av boken. Men det verkar bara vara att acceptera. 

Bokserien passar nog bäst för de som vill få ut lite mer av USA:s varierade natur och samtidigt få en lättsam spänningsroman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar