söndag 28 april 2024

All denna vrede av Cara Hunter

Den fjärde delen i serien om Adam Fawley!

Handling: En tonårsflicka hittas irrande omkring i utkanterna av Oxford, uppriven och omtumlad. Hon berättar att hon blivit indragen i en bil, att någon dragit en plastpåse över hennes huvud och sedan kört henne till en avskild plats där hon blivit utsatt för övergrepp. Ändå vägrar flickan att anmäla sin förövare.

Kriminalkommissarie Adam Fawley påbörjar en utredning men kommer ingenstans eftersom flickan inte vill samarbeta. Döljer hon något och i så fall vad? Och varför får Adam en känsla av att han har varit med om det här fallet tidigare?

När ytterligare en flicka försvinner har Adam inte längre något val. Om han inte börjar gräva i sitt förflutna, kanske den här flickan inte kommer tillbaka.

Den här serien har blivit lite av en favoritserie med tanke på hur författaren inkluderar bilder, kartor, förhörsprotokoll och texter från forum och sociala medier i texten. Boken blir lite mer levande och aktuell genom det. Eller visar tidsandan som råder just nu. 

I den här boken är det tonåringar som blir utsatta och det genom en metod som använts tidigare av en fånge som sitter inne för sina brott. Frågan blir om fången verkligen var den skyldige eller är det någon som kopierar honom och i så fall varför?

Som alltid kastas teamet mellan olika teorier och uppslag föds eller dör efter intervjuer med olika människor. Det är den här delen som jag gillar bäst med serien. Det mer klassiska polisarbetet och ofta med fall som väldigt sällan är vad man som läsare först tror. 

Det jag tycker minst om är när det blir personliga kopplingar på olika sätt. Och det finns något som gror här och som inte blir riktigt avslutad. Och att jag gillar det minst beror  till stor del att jag inte gillar känslan av otrygghet när någon vill en illa.

Trots det får boken betyget 4 i och med allt det andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar