lördag 15 augusti 2009

Lingon och Lust

Lingon och lust är den fjärde och sista boken om Familjen kring La Stella. Den är väldigt lättläst och mysig så jag klarade av den på en dag (och då gjordes en del annat under dagen också).

Här följer man ett äldre föräldrapar och deras tre vuxna barn, deras barn och deras inbördes relationer. Det hela utspelar sig i Östersund med bland annat den italienska restaurangen La Stella i fokus.

Alla lider av vardagens alla bekymmer och det är lätt att känna med karaktärerna för allt är väldigt tydligt skrivet. Det går inte att misstolka något men det är också en charm i det att man faktiskt förstår direkt hur de känner sig och kan relatera till det. Återigen så löser sig vissa saker väldigt lätt men eftersom det ändå vimlar av vanliga funderingar och att som sagt allt inte är guld och gröna skogar så förlåter man det. Man bör nog ha läst de tidigare böckerna för att hänga med i vad som händer. Så här i efterhand var det nog den första som gav mig mest och som väckte mest känslor men det kan ju bero på att det var just den som hade fokus på svek (Smultron och svek).

Definitivt läsvärd, lättläst men inget litterärt underverk blir sammafattningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar