lördag 20 mars 2010

Bokfrågornas ABC - bokstaven Q

Den här gången kommer Lilla O med riktigt svåra frågor.

1. Qvinna i världen av Inger Frideborgsdotter handlar om sex kvinnor med olika levnadsöden i olika tider, på olika platser. Berätta om en annan bok som handlar om en kvinna i världen som du tycker är läsvärd!

Här väljer jag mellan några olika böcker. Men boken Alisons historia av Marianne Thamm är en skrämmande och läsvärd bok om Alison som bor i Sydafrika och som blir våldtagen och nära på mördad av några okända män. Hon lyckas mot alla odds klara sig och man får följa henne hur hon kan gå vidare.

2. The queen and I är en fantastisk bok om hur kungafamiljen i Storbritannien får omvärdera sitt liv då landet blir republik. Boken är skriven av Adrian Moles morsa Sue Townsend. Berätta om en annan bok som handlar om en drottning!

Jag kommer inte på någon skönlitterär bok med en drottning i som jag läst. Den enda drottning jag kommer på är isdrottningen i Narnia.

3. Qué? Berätta om en bok som du inte alls förstod dig på.

Jag har för mig att Skrattets rike av Jonathan Carroll var rätt obegriplig men jag minns väldigt lite av handlingen. Annars är Etgar Kerets bok Åtta procent av ingenting rätt obegriplig, udda men ändå lite rolig och tankeväckande.

4. Och till sist gör jag det lite lätt för mig och ber dig berätta om en författare eller bok på Q.

Här kommer jag inte på någon. Om man förstås inte kan räkna med Hans Alfredssons bok: Varför är det så ont om Q? Men den minns jag inte heller så mycket av.

1 kommentar:

  1. Narnia var länge sedan jag läste. Ska bli kul när ungarna blir stora nog för dem!

    SvaraRadera