
Handling: Efter att ha varit försvunnen i åtta år återfinns Lucy på ett sjukhus i New York. I hopp om att hon ska vakna ur medvetslösheten berättar hennes storasystrar Annie och Mimmi om sina liv i Stockholm.
Mimmi har ständigt sökt flykten i tron att livet pågår någon annanstans, var som helst förutom i barndomshemmet där ingen får luft. Annie har levt sitt liv som fastfrusen i obestämd väntan på något, medan pojkvännen Kristian skriver musik till hennes gymnasiedikter med oväntade konsekvenser. I bakgrunden står mamma Thea, martyr och tyrann i ett.
Medan Lucy ligger stum och orörlig i dödens väntrum frågar hennes systrar sig: Hur länge kan man be en älskade vänta på en? Är längtan alltid förgäves?
Tänk vad mycket smärta som kan rymmas i människor. Annie, Mimmi och Lucy är fulla av den men periodvis är de (eller åtminstone Annie och Mimmi) väldigt bra på att förtränga den. Man anar att något hemskt ligger bakom all smärta och det finns en hel del antydningar om vad det var.
Boken hoppar mellan nutid och deras uppväxt men det är aldrig några problem att följa med. Trots att Mimmi och Annies liv ser ut att ordna upp sig på ytan så lurar det svarta där. Annie står inför ett mycket jobbigt val. Mimma har andra problem men har också en trygghet i sin familj. En familj som också innebär mycket ansvar.
Jag har hört mycket gott om Barbara Voors och var nyfiken på henne. Jag tyckte mycket om den här boken och jag går tillbaka till den i tankarna då och då. Däremot väntar jag nog lite med att läsa någon mer av henne. Man får portionera ut smärtan lite i omgångar. Betyg 4- av 5.