söndag 14 augusti 2011

Trubbel av Lee Child

Action på hög nivå!

Handling: Den 11 september 2001 förändrades den före detta militärpolisen Jack Reachers tillvaro. Han var en onåbar vagabond med endast en tandborste som bagage. Nu måste han bära ID-kort. Men är fortfarande så anonym som det går att vara i USA. Trots det lyckas en före detta kollega spåra honom. Och få fram ett meddelande.
Samla ihop vår gamla enhet igen!
Reacher inser genast situationens allvar.
Ingen, absolut ingen, jävlas med militärpolisens utredare. Och Reacher var den främste av dem. De har alltid stöttat varandra och nu har en av dem hittats död.
Av de övriga sex finns inte ett spår.
Ingen, absolut ingen, jävlas med Reacher. Eller hans vänner. Jävlas med Reacher och Reacher jävlas tillbaka.


När man läser en Lee Childbok om Jack Reacher så vet man precis vad man får. En hårdkokt deckare/thriller i snabbt tempo. Och trots att jag inte längre är ett stort fan av den här typen av böcker längre så går det inte att komma ifrån att det är svårt att sluta att lyssna när man väl är igång. Magnus Roosman gör också en bra uppläsning av boken.

Det som är bra med boken är spänningen, kamratskapen och i mitt fall matematiken som jag roades av. Det som inte är lika bra är att när den väl är slut så finns det inte så mycket kvar att fundera över. Också dialogerna kan kännas lite styltiga ibland med upprepningen "Jack Reacher sa...". Det blir nog lite extra uppenbart när man väljer att lyssna på den.

Den är helt enkelt en stunds tidsfördriv med en rejäl dos spänning.

Betyg 3 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar