söndag 7 augusti 2011

Bumerang av Tatiana De Rosnay

Ett spännande familjedrama!

Handling: Antoine Rey är utled på sitt jobb och han avskyr att vara skild och ensamstående med två truliga tonåringar. När hans syster Mélanie fyller fyrtio, överraskar han henne med en helg vid Atlantkusten, där de brukade tillbringa barndomens somrar. Besöket väcker en mängd glömda minnen och Mélanie får en upprörande flashback. På vägen hem, precis när hon ska berätta vad som upprör henne, krockar de med bilen och Mélanie blir allvarligt skadad. Inget är lätt för Antoine som son, make, bror och far. Men så möter han den avspända och sexiga Angèle, en obduktionstekniker som ger ny mening åt orden liv, kärlek och död.

Sambon och jag kollade på filmen Sarahs nyckel förra helgen och tyckte båda mycket om den. Jag blev genast nyfiken på Bumerang som jag lånat från biblioteket i början av sommaren och kom äntligen igång och läste den. Efteråt kände jag mig lite besviken över att jag inte valde att läsa Sarahs nyckel också men nu blev det inte så. Även om jag gillade filmen så misstänker jag att boken hade varit lite bättre, i synnehet mot slutet.

Jag kom direkt in i boken och njöt av det härliga språket. Däremot tycker jag inte att man kan kalla den thriller som det står på baksidan utan mer familjedrama. Själva behållningen är inte jakten på gåtan utan relationen mellan familjemedlemmarna. De drabbas under den här tiden av olika händelser som påverkar dem på olika sätt och får en del av dem att växa. Inte enormt men tillräckligt för att komma vidare.

Tyvärr blev jag väldigt besviken när jag insåg att bara två av Tatiana De Rosnays böcker är utgivna (även om en tredje är på väg) på svenska. Tatiana De Rosnay har i dagsläget gett ut tio böcker.

Betyg 4+ av 5

7 kommentarer:

 1. Den blir jag sugen på. Grät floder av Sarahs nyckel och har inte vågat se filmen.

  SvaraRadera
 2. Västmanländskan: Jag kan rekommendera den här. Den är inte lika hemsk eller jobbig som Sarahs nyckel men ändå väldigt bra.

  SvaraRadera
 3. Det låter som en bra bok! En bok som jag skulle gilla!

  SvaraRadera
 4. Boktokig: Jag tror inte du ångrar dig om du väljer att läsa den.

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte Sarahs nyckel var jättebra och planerar absolut att läsa denna också.

  SvaraRadera
 6. Boksnoken: Den bör vara mycket lugnare än Sarahs nyckel men ändå väldigt bra.

  SvaraRadera
 7. Den här har jag funderat på att läsa!

  SvaraRadera