onsdag 2 maj 2012

En midsommarnattsdröm av Arne Dahl

Ytterligare en spännande deckare av Arne Dahl!

Handling: Det går mot midsommar, snart semesterdags. Ett visst lugn borde infinna sig. Men för Rikskriminalens specialenhet för våldsbrott av internationell art, mer känd som A-gruppen, blir det en intensiv vecka.

En i gruppen anklagas plötsligt för brott i det förgångna, och en mindre bomb av säregna våldsbrott briserar i Stockholm. En gästarbetande polsk sjuksköterska yxmördas, en programansvarig TV-chef skjuts ihjäl efter premiären på en färsk dokusåpa, ett tilltänkt hedersmord tar en oväntad vändning, ett lik flyter upp ur Riddarfjärden och vänder ut och in på allt. Och till slut blir allt väldigt personligt.


A-gruppen har förändrats. En ny chef, en i gruppen har slutat och en är föräldraledig och de gamla medlemmarna måste få till en ny dynamik vilket inte är lätt. När jag läste den här låg jag sjuk och så fort orken fanns så läste jag.

Den här boken har samma klass som de andra jag läst av Arne Dahl. Otroligt spännande och intressant i sin samhällskritik. Min enda invändning (som tidigare) är alla sammanträffanden som finns och som tar bort trovärdigheten i böckerna (men kanske höjer spänningen aning).

4 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen Arne Dahl och har läst en hel del av hans böcker om A-gruppen, men det var ett tag sedan jag läste någon nu. Blir lite sugen faktiskt. Har bara tio högar med andra böcker jag måste läsa först... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frida: Jag känner igen det där. Jag fastande själv efter andra boken och har precis tagit tag i dem igen.

   Radera
 2. Och där gick du ifatt mig :) Ska läsa denna nu i maj, är det tänkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Monika: :-) Dessutom på grund av sjukdom och brist på intresse över mina andra hyllvärmare är jag igång med den efter. Men sen får jag pausa ett tag.

   Radera