måndag 3 juni 2013

Den grymmaste månaden av Louise Penny

En deckare helt i min smak!

Handling: Det är långfredag i den kanadensiska byn Three Pines. Men medan vårsolen skiner väntar någon på att mörkret ska lägga sig. Planen är att väcka liv i de döda genom en seans, men någonting går alldeles fruktansvärt fel ... kommissarie Armand Gamache anländer till en oerhört besynnerlig och gåtfull brottsplats. I ett gammalt övergivet och förfallet hus verkar någon bokstavligt ha skrämts till döds. Ska detta räknas som en naturlig död, eller rör det sig i själva verket om ett mord? Inte heller underlättas kommissariens arbete av att det finns krafter i hans egen grupp som är ute efter att förråda honom. Hur långt är de egentligen beredda att gå för att få honom på fall? Det här är ett fall som tvingar kommissarie Gamache att möta sina inre demoner i lika hög grad som de i den tillsynes så fridfulla lilla byn, där relationer kan visa sig vara mycket farligare än de verkar vara.

Det här är den tredje boken om kommissarie Gamache. De två tidigare har jag lyssnat vilket har varit väldigt mysigt men jag har haft stora problem med alla franska namn. Sen läste jag Fru E:s inlägg om den här boken och bestämde mig för att läsa istället för att lyssna. Jag måste erkänna att jag fick en större förståelse men samtidigt saknade jag lite av stämningen som man får i de bästa upplästa böckerna.

Kommissarie Gamache är helt min typ av polis och jag gillar kombinationen av hans närmaste poliser och jag skulle gärna vilja vara en del av livet i byn Three Pines - när jag är lite äldre.

I den grymmaste månaden dör en människa och det visar sig vara mord. Samtidigt som Gamache försöker lösa fallet försöker någon smutskasta honom på grund av en gammal historia. Så han får fullt upp. Och vem kan han lita på?

Den stora behållningen för mig är inte själva brottet utan karaktärerna i böckerna och jag hoppas innerligt att fler böcker blir översatta.

2 kommentarer:

  1. Jag läser den jag fick av dej nu, och gillar! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du gillar den och att jag gett dig för höga förväntningar.

      Radera